Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Konyaspor’u yoğun bir süreç bekliyor. Bayramda rölantiye alınan yeni sezon çalışmalarına tam gaz yeniden start veren Anadolu Kartalı yarın genel kurula gidecek. Genel kurulun ardından da hem transfere hem de yeni sezon eksiklerinin tamamlanmasına çalışılacak. 

GENEL KURUL TEK LİSTE

Konyaspor yönetimi güven tazelemek ve tüzük değişikliği yapmak için genel kurul kararı almıştı. Yarın yapılacak genel kurulda çoğunluk sağlanamazsa 20 Haziran’da çoğunluk aranmaksızın kurul gerçekleştirilecek. 

Hilmi Kulluk yönetiminin tek liste ile girmesi beklenen genel kurulda yönetimden bazı isimlerin değişebileceği gelen bilgiler arasında. 

TRANSFER HAREKATI 

Konyaspor’da genel kurul hareketliliği sürerken transfer çalışmaları da devam ediyor. Teknik direktör Aykut Kocaman’ın raporu doğrultusunda transfer listesini hazırlayan Konyaspor’da önemli isimlerle yollar ayrılırken, yerlerine daha etkili ve maliyetsiz isimler dahil edilecek. 

Konyaspor yönetiminin birkaç gün içinde bazı yeni transferleri açıklaması bekleniyor. 

SPONSORLUK İÇİN YOĞUN MESAİ

Konyaspor’da bir başka gündem maddesi futbol dışı gelirlerin artırılması. Anadolu Kartalı’nda yönetim yeni sponsorluk anlaşmaları için kolları sıvadı. İlk olarak YDA Group ile anlaşma sağlanırken bu sayının artabileceği, yeni sponsorluk anlaşmalarının imzalanabileceği öğrenildi. 

Öte yandan Atiker ile sona eren isim sponsorluğu anlaşması ise yenilenmedi. Konyaspor’un uzun yıllar sonra lige isim sponsoru olmadan başlaması bekleniyor. 

HEDEF BORÇLARIN AZALTILMASI

Borçsuz kulüp olma idealine bir önceki yönetim döneminde yapılan savruk harcamalar nedeniyle ara veren Konyaspor, yine bir ekonomik atılım planlıyor. Gelecek sezon önemli başarılar yakalamak isteyen yeşil beyazlılarda sportif gelirlerde yükseliş beklenirken, futbol dışı gelirlerin de artırılması için çaba sarfediliyor. 

Bu kapsamda Konyaspor A. Ş. etkili bir şekilde kullanılırken, giderlerin azaltılması ve yeni kaynaklar yaratılması hedefler arasında. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim