Toplantıya Kulüp Başkanı Fatih Yılmaz’ın yanı sıra Başkan Yardımcından ve aynı zamanda Basın Sözcüsü Ahmet Baydar ve Celalettin Çakıcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof.Dr. Hakan Salim Çağlayan, Mustafa Gökhan Erkan, Zekeriya Coşar, Memduh Abaz katıldı.

Kulüp olarak bu sezon hiçte istenmeyen sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Kulüp Başkanı Fatih Yılmaz, “Sezonun ilk yarısı bizim adımıza beklenmedik bir şekilde kötü ve olumsuz gelişmelerin yaşandığı dönem olarak geçti. İyi maçlar oynamamıza rağmen gerek hakem hataları gerekse ileri uçta yaşadığımız sorunlardan dolayı arzu ettiğimiz puanları toplayamadık ve bu da Atiker Konyaspor’un ilk yarıda hak etmediği, hiçte düşünmediğimiz bir konumda olmasına neden oldu. Bu tür durumlarla her takım karşılaşabilir. Bizde sezonun ikinci devresinin daha iyi geçmesi adına yönetim kurulumuzla birlikte özellikle transferde önemli işlere imza attık. Bakıldığında sezonun ilk yarısında en fazla gol atan isimlerin başında gelen Adis Jahovic’i kadromuza kattık. Mustapha Yatabare takımımıza dahil oldu ve futbol sahalarında ender görülen bir şekilde çene kemiğinin kırılmasıyla sakatlandı. Bu durum zannedersem ilk defa yeşil sahada bir oyuncunun başına geliyor. Kendisinden bir süre yararlanamayacağız. Samuel Eto’o gibi dünyanın saygı duyduğu önemli bir futbol ismini oldukça stratejik davranarak ve kulübümüzün menfaatlerini ön planda tutarak Atiker Konyaspor’a kazandırdık. Bunun yanı sıra Volkan Şen gibi Türk futbolunun uzun yıllar yararlanması gereken bir ismi, Orkan Çınar gibi yetenekli bir oyuncuyu Atiker Konyaspor’umuzun bünyesine dahil ettik. İkinci yarıda herkese farklı bir Atiker Konyaspor izlettireceğimizin sözünü vermiştik. Bakıldığında hakikaten Trabzonspor lig ve ZTK maçları, Medipol Başakşehir mücadelesi, Galatasaray ZTK maçları takımımızda bir kıpırdanma olduğunu herkes gördü. Sadece Gençlerbirliği ve kazanmamıza rağmen A.Alanyaspor maçlarında istediğimiz futbolu göremedik. Bunun da gayet doğal olduğunu ve her takımın sezon boyunca böyle maçlar oynamaya hakkının olduğunu söyleyebilirim. Şimdi Atiker Konyaspor güçlendirdiği kadrosuyla kalan maçlarda daha da önemli işlere imza atacak. Biz buna inanıyoruz. Oyuncularımıza ve teknik kadromuza güveniyoruz. Şunu herkes bilsin; kötü giderken bile biz kesinlikle küme düşme kelimesini telaffuz etmedik ve böyle bir şeyi aklımızın ucundan bile geçirmedik. Bir takım şanssızlıklar ve sıkıntılardan dolayı istemediğimiz durumlara düştük. Bunun da üstesinden gelecek güce ve yapıya sahibiz. Bizim tek isteğimiz; camiamızın kalan haftalarda kenetlenmesi, takımımıza daha fazla sahip çıkması ve verilecek destekle alınacak sonuçların ardından Atiker Konyaspor’umuzu daha da iyi yerlerde görmek” şeklinde konuştu.

Kulüp Başkanı Fatih Yılmaz, kulübün kesinlikle büyük bir borç yükünün içerisine girmediğini de sözlerine ekleyerek, “Bakıldığında aramıza katılan isimler Samuel Eto’o, Adis Jahovic, Volkan Şen, Orkan Çınar, Mustapha Yatabare ve Emrullah Şalk ile kadromuzu güçlendirdik. Bunun tabiki bir maliyeti olacaktı. Sizinle devre arası kampımızda yaptığımız toplantıda borcumuzun 6 milyon TL olduğunu söylemiştim. Yapılan transferlerle bu haziran ayına kadar 10-15 milyon TL arasında bir rakama tekabül edecek. Ama şunu bir kez daha söylüyorum. Önemli isimleri kadromuza dahil ettik ve yapılan sözleşmeler sırasında konulan özel maddelerle kesinlikle kulübümüzün menfaatlerini koruduk. Oyuncunun ortaya koyacağı özel performans hem kendine hem de takımımıza katkı sağlayacak” dedi.

Toplantıda devre arası yapılan transferler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, “İlk yarı sonunda çeşitli nedenlerden dolayı bize yakışmayan durumdan kurtulma adına yönetim kurulu olarak devre arasında gerçekten çok çalıştık. Bazı durumları kamuoyu ile paylaşmadan ilerleyerek önemli oyunculara Atiker Konyaspor formasını giydirdik. Bakıldığında yapılan takviyeler takımımızın ikinci yarıdaki performansına da olumlu yansıdı. Bir çıkışımız söz konusu. Bunu kalan maçlarda da devam ettireceğimize inanıyoruz. Buradan camiamıza ve taraftarlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin geçmişi bir kenara bırakalım ve önümüze bakalım. Bu kadromuzla ve camiamızın kenetlenmesiyle, birlik beraberlik içerisinde hareket ederek güzel günler yaşayacağımıza ve güzel işlere imza atacağımıza inanıyoruz. Yeter ki birlik olalım, bir olalım” diye konuştu.

“Devre arası transferde yaşadıklarımız gerçekten yoğun bir mesainin iyi alınmış meyveleri ve Atiker Konyaspor’umuzu ileriye taşıma adına önemli bir adım” sözleriyle açıklamasına başlayan Başkan Yardımcısı Celalettin Çakıcı açıklamalarına şöyle devam etti.

“İlk yarı bizim adımıza kötü geçti. Bunu herkes biliyor. Bunun tabiki farklı sebepleri de var. Kadromuza aldığımız oyuncuların beklentilerin gerisinde kalması, hakem hataları bunların başında geliyor. Ama Mehmet Hocamızın gelişiyle birlikte takımımızda başlayan kıpırdanma bizleri sezonun ikinci yarısı adına daha da umutlandırdı. Devre arası transferin zorluklarını herkes biliyor. Biz yoğun mesailer harcayarak takımımızı nasıl daha iyi durumlara getiririz diye düşündük. Önce Mustapha Yatabare, ardından Adis Jahovic transferleri beklentileri yukarı çekti. Eto’o transferi konusunda ilk başlarda eleştiriler aldık. Ama bu durum transferin bir parçasıydı. Böyle bir strateji izlenilmesi gerekiyordu. Bunun planı yapılmıştı. Eto’o nun da aramıza katılmasının ardından Orkan Çınar ve Volkan Şen gibi Türk futboluna daha çok hizmet vereceğine inandığımız isimleri de kadromuza kattık. Artık kötü günlerin geride kaldığını ve camiamızı daha güzel günlerin beklediğine inanıyoruz. Atiker Konyaspor, Türk futboluna yine ciddi anlamda damga vuracak, iz bırakacak. Bizler inanıyoruz. Camiamızın ve taraftarlarımızın da artık her şeyi bir kenara bırakarak kalan haftalarda takımımızın daha çok yanında olmasını istiyoruz. Bunu da yapacaklarına inancımız tam…”

Yönetim Kurulu üyelerimizden Prof.Dr. Hakan Salim Çağlayan’da, takviye edilen kadrosuyla Atiker Konyaspor’un ligde hak ettiği yerlere geleceğine inandıklarını ifade ederek, “Başarı sadece takımın parçalarının saha içerisindeki mücadelesiyle olmuyor. Tribünlerde taraftarlarımızın, dışarı da ise tüm camiamızın vereceği destekle oluyor. Atiker Konyaspor olarak camiamızın kenetlendiğinde neleri başarılabileceğini kısa sürede aldığımız iki önemli kupa ve elde edilen derecelerle herkes gördü. Şimdi yine gün birlik-beraberlik günü. İnşallah taraftarımızla ve camiamızla yine güzel günler gelecek” şeklinde görüş belirtti.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim