Uzun zamandır hep dostlar söylüyor niye köşe yazısı yazmıyorsun diye yazmak bir şey değil yazalım da önce bir bakalım yazılanların ne kadar dikkate alınıyor ya da ne kadarı yapılıyor.

Yazılı ve görsel yayınlara bakıyorum yazılı bazı kesimin gazetelerinin manşetlerine ya da görsel yayınlarının ana haber başlıklarına ülke elden gidiyor yok efendim yanıyor bilmem doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi özerkleşiyor bölünüyor birisi öbür taraftan yok ne bölünmesi biz etle tırnak gibiyiz kimse bizim birliğimizi beraberliğimizi bozamaz! Evet, birliğimizi beraberliğimizi kimse bozamaz ama ortada huzurda yok bozuk olan bir şeyler var bu kesin ama nerede?

*** *** ***

Mesela geçtiğimiz yıllarda bir takım felaketler oldu bunlardan bir tanesi Soma'da maden ocağı çökmesi sonucu 301 kişi hayatını kaybetti. birçok işçi yaralandı yada sakat kaldı mağdur oldu. Ermenek'te 18 kişi hayatını kaybetti halen acılarını içimizde hissediyoruz.

*** *** ***

Şunu çok merak ediyorum acaba sokakta yürüyen vatandaşla ocakta çalışan vatandaş arasında ne kadar can güvenliği var. Çok garip değil mi? Malum geçtiğimiz günlerde Suruç'ta hiçbirşeyden habersiz 32 vatandaşın ani bir patlama sonucu ölmesi Ankara da özgürlük mitingi adı altında toplanan vatandaşların bir yandan kendilerince eğlenirken benzer bir şekilde birilerinin planlanmış tuzağına düşmesi sonuç onlarca vatandaşın ölmesi ve yaralanması. Soruyorum şimdi acaba sokaktaki vatandaşla ekmek almaya giden çocuk ile yerin binlerce metre altındaki çalışan vatandaşın ne kar can güvenliği var? Çok gariptir ama fark göremiyorum! Lütfen sözlerim yanlış anlaşılmasın sadece burada bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Olayı şöyle bir düşün adam işten çıkmış evine gidecek durakta otobüs bekliyor ani bir patlama onlarca ölü yüzlerce yaralı ya da binlerce metre yerin altında ekmek parası için çalışan maden işçisi bir patlama yada çökme sonuç yine aynı işte dikkat çekmek istediğim konu bu işte!Yıllardır ülke kaos içinde asker gider analar, babalar, kardeşler,eşler ve sevenleri tedirgin polis aileleri keza aynı şekilde yeter artık bu nereye kadar gidecek böyle bu ülkenin hiç çıkış yolu yok mu?

Bu durumlar nereye kadar gider bilmiyorum ama kesin olan şu düşmanımız çok. dostumuz yok denecek kadar az.

İlk yazım olması hasebi ile sürçilisan oldu ise af ola dostluklar baki ola.