Konya Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki müsabaka saat 20.00'de başlayacak. Maçın hakemi Alper Ulusoy

Spor Toto Süper Lig’in 22. Haftası bugün oynanacak maçla başlayacak. Temsilcimiz Atiker Konyaspor zorlu maçta evinde Beşiktaş’ı ağırlayacak. Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda oynanacak maçın başlama saati 20.00. Maçı Alper Ulusoy yönetecek. İl Spor Güvenlik Kurulunun aldığı karar doğrultusunda karşılaşmayı konuk  Beşiktaş'ın taraftarı statta izleyemeyecek.

KARTAL YÜKSELİŞ İSTİYOR

Sezon başından beri tehlikeli bölgeden bir türlü uzaklaşamayan Atiker Konyaspor, Alanyaspor galibiyeti ile kendini gelmişti. Yeşil beyazlılar yükselişini sürdürebilmek için bugün Beşiktaş’ı yenmek istiyor. 

Zorlu maç öncesinde Anadolu Kartalı’nda önemli eksikler bulunuyor. Tedavileri devam eden Yatabare ve Traore’nin yanı sıra Galatasaray maçında sakatlanan Ferhat forma giyemeyecek. Alanyaspor maçında kırmızı kart gören Moke de takımdaki yerini alamayacak oyunculardan biri olacak. İyileşen Skubic ve Mehdi’nin oynaması bekleniyor. 

BEŞİKTAŞ TAKİBİNİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR

Ligin 21. haftasında Kardemir Karabükspor'u evinde 5-0 yenen ve Medipol Başakşehir'in Fenerbahçe'ye mağlup olmasıyla zirveyle puan farkını düşüren siyah-beyazlılar, yeşil-beyazlı temsilimizi yenerek şampiyonluk iddiasını sürdürmeye çalışacak.  Beşiktaş, bu sezon deplasmanda istediği sonuçları almakta zorlanıyor. Süper Lig'de rakip sahalarda şu ana dek 11 karşılaşmaya çıkan siyah-beyazlılar, dörder galibiyet ve beraberlikle 16 puan topladı. Beşiktaş, dış sahadaki 3 karşılaşmadan ise mağlubiyetle ayrıldı. Beşiktaş'ta Fenerbahçe ile oynanacak derbi öncesi 4 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Siyah-beyazlı ekipte daha önce üçer sarı kart gören Anderson Talisca ve Pepe'ye, son Kardemir Karabükspor karşılaşmasında Oğuzhan Özyakup ile Adriano Correia da eklendi. 

Siyah-beyazlı ekipte zorlu Atiker Konyaspor mücadelesinde gözler iki Brezilyalı oyuncu Talisca ile Vagner Love'ın üzerinde olacak. Ligin ikinci yarısına iyi başlayan Talisca, 4 maçta 6 kez fileleri havalandırdı. Siyah-beyazlıların devre arasında Aytemiz Alanyaspor'dan kadroya dahil ettiği Vagner Love ise ilk gollerini Kardemir Karabükspor karşısında buldu. Beşiktaş'ın gol yollarındaki etkili iki isminden Love'ın ligde 12 golü bulunuyor. Talisca ise şu ana dek 9 lig golüne imza attı.

BEŞİKTAŞ İLE 34. RANDEVU

Beşiktaş ile Atiker Konyaspor, bugün yapacakları maçla lig tarihinde 34. kez karşı karşıya gelecek. Temsilcimiz Konyaspor, geride kalan 33 karşılaşmadan 19'unu kaybederken, 10'unda berabere kaldı, 4'ünü kazandı. Lig müsabakalarında Beşiktaş'ın 68 golüne, Konyaspor 28 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Beşiktaş 2-0 kazanmıştı. Öte yandan, iki takım sezon başında Turkcell Süper Kupa maçında karşılaştı. Samsun'da yapılan müsabakayı Atiker Konyaspor 2-1 kazanarak kupayı müzesine götürdü. Beşiktaş, geçmiş dönemlerde üstünlük kurduğu Konyaspor'u son maçlarda yenmekte zorlanıyor.

Siyah-beyazlılar, Konyaspor ile yaptığı son 12 lig maçından 5'ini kazanırken, 5 kez berabere kaldı, 2 kez de mağlup oldu. Bu arada, iki takım arasındaki 33 lig maçından Konyaspor 12'sinde gol atamazken, Beşiktaş ise sadece 4'ünde gol yollarında suskun kaldı.  

Taraflar arasında ligde Konya'da yapılan 16 maçtan 6'sını Beşiktaş kazandı, 8 müsabaka berabere sonuçlandı, 2 karşılaşmada da ev sahibi ekip galip geldi.  Konya'da Beşiktaş 26, ev sahibi ekip 18 gol attı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim