İlk etapta Pazar yeri olarak kullanılacak bölgenin yıkım işlemlerinin karşılığında da, daha önce Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol gereği, Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu (Yeni Stadyum) ve Konya Büyükşehir Belediyesi Spor Ve Kongre Merkezi, (10 Bin Kişilik Salon) bakanlığa devredilecek.

KILCA: DEVİR İŞLEMLERİ BAŞLADI

Konu ile ilgili konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, “Atatürk Spor Sitesi içinde yer alan bazı yapıların yıkımına başlandı. Bunun karşılığında da daha önce bakanlık ile yaptığımız protokol gereği yeni stadyum ve 10 bin kişilik salonun Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devir işlemleri de gerçekleştiriliyor. 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Tahir Akyürek’in de daha önce açıkladığı gibi bölgenin yüzde 70’i yeşil alan olarak değerlendirilecek” ifadelerini kullandı. 

ERSÖZ: YENİ SPOR MERKEZİ 10 BİN KİŞİLİK SALON

Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu ve Konya Büyükşehir Belediyesi Spor Ve Kongre Merkezi’nin devir teslim çalışmalarının devam ettiğini belirten Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, yeni stadyumun devrinin kendilerine geçtikten sonra Konyaspor’a ya da Konya Büyükşehir Belediyesi’ne kiralanacağını söyledi.

Atatürk Spor Sitesi içinde yer alan 100. Yıl Spor Salonu, 2 ve 3 nolu sahaların yıkımıyla oluşacak tesis boşluğunun da 10 bin kişilik salon ile doldurulacağını belirten Ersöz, “Farklı branşlar için 10 bin kişilik salonda çalışmalar sürüyor. Başta basketbol olmak üzere hem bireysel hem de takım sporları için alt yapı çalışmaları zamanla tamamlanacak. Ayrıca Selçuklu Belediyesi’ne ait salonlardan birini de bünyemize alacağız. Herhangi bir boşluğa için vermeyeceğiz” dedi.

Öte yandan Saraçoğlu’nda bulunan spor tesislerinin Konyaspor alt yapısına devredilmesinin de bu konu ile ilgili olduğu öğrenildi. Şehir içinde bulunan bütün sahalar amatör futbol takımlarına bırakılırken, Konyaspor alt yapısı tek bir yerde, Saraçoğlu’nda toplanacak.

YUNUS ALTINBEYAZ