Yeşil beyazlı takımda sezon boyunca 31 farklı isim forma giyerken 32’si Süper Lig 2’si de Türkiye Kupası olmak üzere toplam 34 maçta forma giyen İbrahim Ak, Konya Anadolu Selçukspor’un bu sezon en fazla forma şansı bulan ismi oldu.

31 FARKLI FUTBOLCU

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta 2017 – 2018 sezonunu 8. sırada tamamlayan Konya Anadolu Selçukspor’da bu sezon 31 farklı futbolcu forma şansı buldu. 21 yaş ortalaması ile ligin en genç takımı olan yeşil beyazlılarda en fazla forma şansını İbrahim Ak buldu. Bu sezon 34 kez Konya Anadolu Selçukspor forması giyen İbrahim Ak’ı 33 kez ile Ali Yaşar, Onurcan Güler ve Mücahit Can Akçay takip etti. Yavru Kartal’da Kaleciler Mücahit Atalay 30, Alp Tutar ise 6 kez forma şansı buldu. 2017 – 2018 sezonuna iyi başlayan Konya Anadolu Selçukspor futbolcusu Emre Can Atila ise 15 maçta forma giydi. Emre Can, devre arasında Makedonya ekiplerinden Shkupi takımına transfer oldu ve burada da 11 kez forma giydi.

EN FAZLA SARI MÜCAHİT’TEN 

Konya Anadolu Selçukspor’da 2017 – 2018 sezonunda en fazla sarı kartı golcü oyuncusu Mücahit Can Akçay gördü. Mücahit, oynadığı 33 maçta 10 kez sarı kart gördü. Mücahit ile oynadığı aynı maç sayısına sahip olan Ali Yaşar ise 9 kez sarı kart gören isim oldu. Bu iki futbolcuyu 8’er kart ile Ayberk Altan ve Sertan Yiğenoğlu takip etti. Bu sezon Yavru Kartal’da 6 farklı oyuncu kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Yeşil beyazlıların savunma oyuncularından Ali Yaşar ve Sertan Yiğenoğlu 2 kez kırmızı kart gören isim oldular. Savunmanın bir diğer ismi Ahmet Önay, Kaleci Mücahit Atalay, İbrahim Ak ve Ayberk Altan ise 1’er kez kırmızı kart ile oyun dışı kaldılar.

MÜCAHİT’TEN 17 GOL 

2017 – 2018 sezonunu 55 puan ile 8. sırada kapatan Konya Anadolu Selçukspor, rakip kalelere 52 gol bıraktı. Bu 52 golün 17’si yeşil beyazlıların golcü ismi Mücahit Can Akçay’dan geldi. Yavru Kartal’ın bir diğer Forvet ismi olan Seddar Karaman ise rakip filelere 13 gol bıraktı. Yeşil beyazlıların Forvet hattı dışında savunma oyuncularından da önemli katkı geldi. Konya Anadolu Selçukspor’da savunma oyuncuları Ali Yaşar ve Sertan Yiğenoğlu 4’er gol kaydetti. Orta saha isimlerinden Onurcan Güler, Ayberk Altan ve İbrahim Serdar Aydın da attıkları 3’er gol ile takımın hücum hattına destek verdiler. TFF 2. Lig’de gol krallığı yarışını ise Mücahit Can Akçay’dan 2 gol daha fazla atan Erhan Şentürk kazandı. Erhan, rakip filelere 19 gol bırakırken gol krallığı yarışını 2. sırada bitiren Mücahit Can Akçay ise 17 gol kaydetti.

VEYSEL KOÇ

Editör: TE Bilişim