Torku Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Selçuk Aksoy kamuoyunda sürekli tartışılan Marica konusunda açıklamalar yaptı. "Bugün olsa yine Marica'yı transfer ederim" diyerek Marica'ya sahip çıkan Selçuk Aksoy, "Marica 'Yanlış' değil yaşadığı sakatlıklar ve katkı sağlayamadığı için 'Talihsiz' bir transfer oldu" dedi

Torku Konyaspor yönetimi sezon değerlendirmesi yaptığı toplantıya Marica damga vurdu. Takımda en çok kazanan futbolculardan birisi olmasına rağmen bu sezonun neredeyse tamamını sakat geçiren yıldız oyuncu hakkında değerlendirmelerde bulunan Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Selçuk Aksoy, "Marica yanlış değil talihsiz bir transferdi" dedi.

Marica'yı bugün olsa yine transfer edeceğini söyleyen Selçuk Aksoy, "Marica transferi konusunda oldukça eleştirildik. Sakatlığını bildiğimiz halde transferini gerçekleştirdiğimiz bile yazıldı, çizildi, söylendi. Marica şimdi olsa yine transfer etmek istediğimiz bir oyuncu. Bize geldiğinde sakat değildi. Sağlık kontrolünden geçirildi. Sonuçta ben doktor değilim. Marica'nın futbol oynamasında herhangi bir sorunun olmadığı açıklandı. Nitekim kendisi de son derece faydalı bir kamp dönemi geçirdi. Sezon öncesi Ankara'daki turnuvada da iyi bir performans gösterdi. Sezona Eskişehirspor maçıyla iyi bir de başlangıç yaptı. Ancak sonrasında sakatlandı. Takımımıza katkı sağlayamadı. Şimdi kendisinin herhangi bir sorunu kalmadı. Yeni sezonda hem biz hem de teknik heyetimiz Marica'dan oldukça umutluyuz. İnşallah takımımıza katkı sağlayacak. Marica 'Yanlış' değil yaşadığı sakatlıklar ve katkı sağlayamadığı için 'Talihsiz' bir transfer oldu" diye konuştu.
BAZI OYUNCULARDAN VERİM ALAMADIK
'Transferde hata olmaması zor' diyen Futbol Şubesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selçuk Aksoy, sözlerine şöyle devam etti: "Transferi neye göre yapıyorsunuz. Oyuncunun performansını göz önüne alarak takibi de. İzlediğinizde sizi memnun eden oyuncu kazandırıldıktan sonra o performansı sergileyemeyebiliyor. Bu nedenle herkes hata yapabiliyor. Önemli olan oyuncuyu transfer ettikten sonra kendisinden en yüksek verimi alabilmek. Herkesin düşüncesi bu..." Futbol Şubesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selçuk Aksoy, geride bıraktığımız sezonda takım olarak başarılı olduklarını belirterek, "Bakıldığında bazı oyuncularımız beklentilerin biraz daha üzerine çıkmış olsaydı bugün belki ligi İstanbul Başakşehirspor'un bulunduğu yerde tamamlayabilirdik. Ama lig sekizinciliği de önemli. Üzüntümüz puan olarak rekoru kıramamak ve ligi biraz daha üst sıralarda bitirememek"şeklinde görüş belirtti.
MEHMET GÜVEN SÜRPRİZ OLDU
Transfer çalışmalarını da değerlendiren Futbol Şubesinden Sorumlu Başkan Yardımcımcısı Selçuk Aksoy, şunları söyledi: "Bu sezon yola çıkarken ki hedefimiz ana kadromuzu korumaktı. Bunda şimdiye kadar başarılı olduk diyebilirim. Hocamızın sağ kanatta alternatif olarak kalmasını istediği Benjamin Fuchs 3 yıllık sözleşme olduğu için kendisini ve geleceğini düşünerek Göztepe'ye imza attı. Mehmet Güven konusunda beklemediğimiz bir gelişme yaşandı. Kendisini imzaya beklerken o da 3 yıllık bir sözleşmeyle Osmanlıspor'a imza attı. Açıkçası bu bizim içinde sürpriz oldu. İç transferde takımda kalması istenen Kaya, Ali Turan ve Uğur İnceman ile sözleşme yeniledik. Dış transferde imza attırdığımız Meha uzun süredir takip ettiğimiz isimlerden biriydi. Dossa Junior konusunda da hocamızla mutabıktık. İki oyuncu da Konyaspor'umuza hayırlı olsun. "

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim