Haber: Hasan Yıldırım

Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birisi olan ve faaliyetlerini Konya’da sürdüren Selçuklu Belediyespor’un Kulüp Başkanı Ali Ziya Yalçınkaya, son günlerde basında sıkça yer alan ‘Best Balıkesir ile anlaşıldı’ iddiaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Başarılı spor adamı A takım nezdinde üst liglerde yer almak için bir girişimleri olduğunu doğrularken, Best Balıkesir takımı ile henüz resmi bir anlaşmanın olmadığını söyledi. Yalçınkaya, Balıkesir takımı ile görüşmelerin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

‘HENÜZ BİR ANLAŞMA YOK’

Ali Ziya Yalçınkaya; “Konya’nın üst liglerde bir basketbol takımı olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile istişare halindeyiz. Üst liglerden anlaşabileceğimiz takımlar varsa onlarla görüşüp lige katılma haklarını satın almak istiyoruz” dedi.

‘BÜYÜK SORUMULULUK İSTEYEN BİR İŞ’

Selçuklu Belediyespor Başkanı Ali Ziya Yalçınkaya; “Selçuklu Belediyespor olarak üst liglerde yer almayı çok istiyoruz. Fakat kabul edilmelidir ki oralarda mücadele etmek kolay olmayacak. Eğer görüşmelerden sorunsuz ayrılırsak ciddi bütçe isteyen bir ligde yer alacağız. Bizim de belirli kriterlerimiz olacak. Ona göre bütçe planlaması yapacağız” diye konuştu.

GÖRÜŞMELER OLUMLU GEÇİYOR

Geride kalan sezon Tahıncıpğlu Basksetbol Ligi’nden düşen Best Balıkesir ile masaya oturan Selçuklu Belediyesporlu yöneticiler, şu an için herhangi bir pürüz ile karşılaşmadı. Görüşmelerin bu şekilde devam etmesi ve anlaşma sağlanması halinde Selçuklu ekibi yeni sezonda Türkiye Basketbol Ligi (1.Lig)’de mücadele edecek.

KONYA, POTANSİYEL OLARAK İSTİYOR

Kulüpler arasındaki görüşmeler şu an için olumlu şekilde devam ederken, Konya’daki basketbol severler ise bu haberle birlikte büyük sevinç yaşadı. Potansiyel olarak bir basketbol takımını kaldırabilecek olan binlerce Konyalı, görüşmelerden çıkacak sonucu beklemeye başladı.

Editör: TE Bilişim