Konyaspor’da CAS kararı beklenirken, yeni sezon hazırlıkları içinde kollan sıvanıyor. Bu arada, lig tescil edildi. Konyaspor’un düştüğü resmen onaylandı. Konyaspor’da, gözler FİFA’nın, Milos’un alacağından dolayı verdiği para ve 2 yıllık transfer yasağı cezasıyla ilgili CAS’a çevrildi. Uluslar arası mahkeme yürütmeyi durdurması halinde Konyaspor’a transfer yolu açılacak. Aksi halde, kararın iptali için CAS’a ikinci biri mahkeme daha açılacak. CAS’ın, kararını Haziran ayı sonuna kadar vermesi beklenmekte. 
Konyaspor’da yeni sezon planlaması gereğince çalışmalara başlanıldı. Yönetim kurulunca, takımın başında kalması düşünülen teknik direktör Yılmaz Vural ile dün bir görüşme yapılacaktı. Anlaşma sağlanması halinde Vural’ın raporu doğrultusunda dış transfer görüşmelerine başlanılacak. Kamil Zayatte’nin transferine karşılık İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan alınacak iki futbolcu ise Temmuz ayı içerisinde belli olacak. Teknik direktör Yılmaz Vural takımın başında kalması halinde lig hazırlıkları için takım 26 Haziran’da Konya’da toplanacak.
Teknik Direktör Yılmaz Vural, Konyaspor’da kalıp kalmayacağı konusunda CAS kararını beklediğini söyledi. Çeşme’de tatil yapan Yılmaz Vural, önceki gün Başkan Bahattin Karapınar’la konuştuğunu, işlerin yolunda olması halinde de Konyaspor’la masaya oturacağını söyledi: Vural, “Konyaspor’un almış olduğu cezanın sonuçlanmasını bekleyeceğim. Başkan Karapınar’la konuştum, 10 gün içerisinde kararın çıkacağını söyledi. Karar olumlu olur, şartlarda uyarsa söz verdim, Konyaspor’da göreve devam ederim. Konyaspor ceza alırda transfer yapamazsa, Konya’ya gelmemin bir anlamı olmaz. Evet, verdiğim rapor doğrultusunda 2 futbolcu haricinde diğerlerinin paraları yatmış, kulüpte kalmışlar ama bu kadar futbolcu yetmez ki. Banka Asya liginde oynayacak takviye transferler yapılması lazım. Süper lig hedefli olmak için yeterli kadronun kurulması şart. Ben bir teknik direktörüm, bazı kulüplerden teklif alıyorum, Konyaspor işim kesinleşmediği için de elbette, görüşmelerim olacaktır. Buna rağmen, başkana söz verdim, karar çıkana kadar bekleyeceğim, ondan sonra da kararımı vereceğim” dedi.
KONYASPOR’UN DÜŞMESİ TESCİLLENDİ
Öte yandan, lig tescil edildi.. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunun 2 Haziran 2011'de yaptığı 111 sayılı Yönetim Kurulu toplantısında, 2010-2011 sezonunda Spor Toto Süper Lig, Bank Asya 1. Lig, Spor Toto 2. Lig, Spor Toto 3. Lig ile Ziraat Türkiye Kupası ve A2 Ligi müsabakaları sonuçlarının Futbol Müsabaka Talimatı'nın 8.maddesi hükmü saklı kalmak üzere hakem raporlarındaki sonuçlara ve bu sonuçlar esas alınarak, düzenlenen puan cetvellerine göre Futbol Müsabaka Talimatı'nın 26. maddesi hükmü gereğince tesciline karar verdi. Böylece, Süper ligde Fenerbahçe’nin şampiyonluğu ile birlikte Konyaspor, Kasımpaşa ve Bucaspor’un düşmesi resmen onaylandı.
Konyaspor’un genç yıldızı Ali Dere'nin de forma giydiği U19 Milli takımı, Antalya'da düzenlenen 2010-11 UEFA U19 Avrupa Şampiyonası Elit Tur 7.Grup'taki üçüncü maçında Almanya'yı Muhammed Demir'in golüyle 1-0 mağlup ederek Romanya'da düzenlenecek finallere katılmaya hak kazandı. Ali Dere, bu maçta 73. dakikada Muhammet Demir’in yerine oyuna girdi ve başarılı biri performans sergiledi. 
Editör: TE Bilişim