Filmde İskoçyalı onunla olmaz ama Konyaspor taraftarı İskoçyalı artık bizimle. Sosyal medyada Konyaspor sevgisini gösteren paylaşımları Konyaspor taraftarının ilgisini çeken Dean Guild, Konya’ya geldi. Binlerce kilometre ötede filizlenen Konyaspor sevgisini de Konya Yenigün Gazetesi Spor Müdürü Yunus Altınbeyaz’a anlattı.

YEŞİL BEYAZ RENKLERİN TILSIMI

Türkiye ile tanışmasının uzun yıllar önce tatile gelmesi ile olduğunu belirten İskoç Konyasporlu, “İsmim Dean Guild. İskoçyalıyım Uzun süre önce Marmaris’e tatile geldim ve bu ülkeyi çok sevdim. Her yıl tatile Türkiye’ye geliyorum. Bir süre sonra Türk futbolunu merak ettim ve takip etmeye başladım. Renklerinden dolayı da Konyaspor’a sempati duydum” dedi.

CELTİC ETKİSİ

İskoçya’da sıkı bir Celtic taraftarı olduğunu belirten Dean Guild, “Süper Lig’i izlemeye başlayınca dikkatimi Konyaspor çekti. Çünkü ben İskaçya’da sıkı bir Celtic taraftarıyım. Renklerinden dolayı Konyaspor daha çok ilgimi çekti. Hem de Konyaspor’un çok başarılı olduğu sezonlardı. Bu şekilde Konyasporlu oldum. Sosyal medyada da bu sevgimi dile getirdim. Bu da Konyaspor taraftarının ilgisini çekti. Aramızda çok sıcak bir bağ oluştu” ifadelerini kullandı.

TARAFTARLAR DAVET ETTİ

Bu yıl yine Marmaris’e tatile geldiğini, Türkiye’de olduğunu öğrenen Konyasporlu taraftarların kendisini Konya’ya davet ettiğini belirten Dean Guild, “Konya büyük ve çok güzel bir şehir. Çok beğendim. Stadyumu ve müzeyi gezdik. Çok etkilendim” diye konuştu.

İSKOÇ LİGİ DAHA HIZLI

Son olarak Konyaspor’un ve Celtic’in köklü takımlar olduğunu ancak Türkiye ile İskoçya futbolu arasında fark olduğunu belirtti. Türk futbolunun daha çok mücadeleye dayalı olduğunu belirten Dean Guild, “İskoç futbolu daha hızlı ve tempolu. İkisini de izlemek zevkli. Konyaspor taraftarı ile Celtic taraftarını birbirine benzetiyorum. İkisi de çok ateşli. Konyaspor’un Celtic stilinde bir forması olmasını çok isterim” dedi

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim