Çaykur Didi Stadyumu’nda oynanacak kritik karşılaşma saat 15.00’te başlayacak ve hakem Halis Özkahya tarafından yönetilecek. Özkahya'nın yardımcılıklarını Ekrem Kan ve İbrahim Bozbey yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi Abdullah Buğra Taşkınsoy olacak. Karşılaşmanın VAR hakemi görevinde ise Mustafa Öğretmenoğlu yer alacak.

AYAĞA KALKMAK İÇİN

Süper Lig’in son 5 haftasında sadece 1 puan toplayabilen ve ateş hattına doğru yolculuğunu sürdüren İttifak Holding Konyaspor, Rizespor’u yenerek kötü gidişe dur demek istiyor. 5 maçlık kazanamama serisine Karadeniz’de son vermeyi uman Anadolu Kartalı, iç sahada oynanacak kritik Gazişehir maçı öncesi moral kazanmayı planlıyor.

13 puanla 14. Sırada bulunan Konyaspor, 3 puanı hanesine yazdırması durumunda hem üst sıralara doğru yeniden yaklaşacak hem de ateş hattından uzaklaşacak.

KONYASPOR’DA İKİ EKSİK VAR

Konyaspor'da bugün oynanacak Çaykur Rizespor maçı öncesinde 2 eksik bulunuyor. Sakatlıkları devam eden Ali Turan ve Marko Jevtovic kritik maçta forma giyemeyecek. Uzun süren sakatlığının ardından bir süredir takımla çalışan Hurtado ve cezası tamamlanan Levan Shengelia, Aykut Kocaman'ın görev vermesi durumunda oynayabilecek.

Tahmini 11: Serkan, Skubic, Diagne, Anicic, Ferhat, Jens Jonsson, Ömer Ali, Farouk Miya, Milosevic, Bajic.

RİZE EVİNDE KRAL

14 puanı bulunan Çaykur Rizespor ise geçen haftaki Denizlispor mağlubiyetini unutturmak istiyor. Bu sezon evinde oynadığı maçlarda 10 puan çıkaran ve etkili bir iç saha performansına sahip olan Karadeniz ekibi Konyaspor’u yenerek bu performansını sürdürmek isteyecek.

Rize temsilcisi ligde çıktığı 12 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyetlik bir performans sergiledi. Mavi Yeşilli kulüp Ankaragücü, Antalyaspor, Gençlerbirliği ve Sivasspor’u mağlup etmeyi başardı.

RİZE’DE EKSİK ÇOK

Konyaspor’un bugünkü rakibi Çaykur Rizespor’da önemli eksikler bulunuyor. Ligin başında sakatlanan ve sezonu kapatan El Kabir’in yanı sıra Fernando Boldrin ve Ismael Diomande forma giyemeyecek. Sakatlıklarını tam olarak atlatamayan kaleci Gökhan ve Amedej Vetrih’in durumu ise maç saatinde belli olacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim