Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta kötü günler geçiren Eyüpspor’a konuk oldu. Yedek ağırlık bir kadro ile sahaya çıkan Konyaspor, 90 dakika boyunca etkisiz bir görüntü ortaya koydu. Maçın normal süresinde gol sesi çıkmayınca uzatma dakikalarına gidildi. Yeşil beyazlı takım ilk uzatma bölümünün 13.dakikasında Harun Özcan’ın golü ile geriye düşerek büyük bir şok yaşadı. Konyaspor, ikinci uzatma devresinde de gol atamayınca kupadan elendi. Konya ekibi, geçtiğimiz sezon da 2. Lig ekibi Kahramanmaraşspor’a yenilerek kupaya veda etmişti.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maçın 12. dakikasında İttifak Holding Konyaspor’un kullandığı köşe vuruşunda Diagne arka direkte bomboş ve müsait pozisyonda topla buluştu ancak çok kötü bir vuruşla topu üstten auta gönderdi.

Maçın 17. dakikasında Bajic’in sert şutu üst direkten döndü.

Maçın 25. dakikasında gelişen İttifak Holding Konyaspor atağında Bajic kaleci ile karşı karşıya kaldı vuruşunu yaptı ancak kaleci topu çelmeyi başardı.

Maçın 45. dakikasında gelişen Eyüpspor atağında Eren Taşkın çalımlarla ceza sahasına girdi kaleci ile karşı karşıya kaldı vuruşunu yaptı ancak Ertuğrul soluna uzanarak gole izin vermedi.

İlk yarı golsüz sona erdi.

İKİNCİ YARI

Maçın 56. dakikasında gelişen Eyüpspor atağında Harun kafayla önüne aldığı topla kaleci Ertuğrul ile karşı karşıya kaldı. Topu kalecinin üzerinden aşıran Harun Selim’in müdahalesiyle topu ağlarla buluşturamadı.

Bu dakikadan sonra eşitlik bozulmadı ve maç uzatmaya gitti.

Uzatmaların 103. dakikasında Eyüpspor yakaladığı kontra atakla golü buldu. Harun Özcan aldığı pasla Selim ve Diagne’nin arasından geçerek düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu 1-0. uzatmaların ilk yarısı 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile tamamlandı.

Eyüpspor ikinci yarıda skoru 2-0’a getirme şansını yakaladı ancak Eren’in topu üst direkte patladı. Karşılaşma 1-0 sona erdi ve Konyaspor kupaya veda etti.

SPOR SERVİSİ

KADRO

STAD: Esenler Stadyumu.

HAKEMLER: Hakan Ceylan, Baran Eraslan, Bersan Duran.

EYÜPSPOR: Alp Tutar, Berzan Akkaya (114’ Sercan), Egemen Zengin, Berkan Burak Turan, Harun Özcan, Ömer Akbel, Muhammet Yeşil, Erkut Tekinsoy (70’ Mahsun Çapkan), Eren Taşkın, Volkan Kesim (83’ Ali Aydın), Ahmed Emir Tekçam.

İ.H. KONYASPOR: Ertuğrul Taşkıran, Volkan Fındıklı (46’ Shengelia), Fallou Dıagne, Selim Ay, Riad Bajic  (85’ Farouk Miya), Ali Çamdalı, Amir Hadziahmetovic, Savaş Polat (58’ Ömer Ali), Ali Yaşar, Ferhat Öztorun (105’ Mücahit Can), Erdon Daci.

SARI KARTLAR: Muhammet Yeşil, Berkan Turan, Berzan Akkaya, Mahsun Çapkan, Eren Taşkın (Eyüpspor). Volkan Fındıklı, Ali Çamdalı, Erdon Daci, Shengelia, Ferhat Öztorun (Konyaspor).

GOL: ‘103 Harun Özcan (Eyüpspor).

Editör: TE Bilişim