Ligde son oynadığı 8 maçını da kazanarak müthiş bir seri yakalayan ve 3. sıraya kadar yükselen ekibimiz Play-Off’a kalmayı hemen hemen garantilerken, hedefini ilk etap maçlarını zirvede tamamlamak olarak belirledi. Türkiye Erkekler Basketbol 2. Liginde şampiyonluk mücadelesi veren Torku Selçuk Üniversitespor’da kısa tatil sürüyor. Ligde son oynadığı 8 maçını da kazanarak müthiş bir seri yakalayan ve 3. sıraya kadar yükselen ekibimiz Play-Off’a kalmayı hemen hemen garantilerken, hedefini ilk etap maçlarını zirvede tamamlamak olarak belirledi. Lig lideri Genç Telekom ile arasında sadece 1 puan olan ekibimiz farkı kapatarak zirveye oturmak istiyor.
Yılbaşı nedeniyle liglere verilen arada dinlenme fırsatı bulan sarı-mavililer hazırlıklara 2 Ocak’ta start verecek. Sezonun 18. haftasında deplasmanda Gelişim Koleji ile karşılaşacak ekibimiz 6 Ocak’ta oynayacağı bu maçı da kazanarak seriyi 9 maça taşımak amacında. Torku Selçuk’un konuk olacağı Gelişim Koleii ise bu sezon istediği başarıyı yakalayamadı. 17 maçta topladığı 24 puanla 12. sırada bulan ve Play-Off’a katılmayı hedefleyen Gelişim Koleji de temsilcimizle oynayacağı maça büyük önem veriyor.
Tecrübeli çalıştırıcı Halil Üner nezaretinde ilk 17 haftayı iyi bir yerde tamamlayan Selçuk Üniversitespor’da sakat veya cezalı sporcu bulunmuyor. Haftalar ilerledikçe daha iyi oynamaya başladıklarını belirten antrenör Halil Üner, “2 yıldır kaçırılan Beko Basketbol Ligi’ne bu sezon sonunda ulaşmak istiyoruz. Taraftarımız da son haftalarda maçlarımıza ilgi göstermeye başladı. Umarım sezon sonunda bu kente şampiyonluk sevinci yaşatacağız” dedi.
Galibiyet serisiyle ligin zirvesine tırmanan ve iyi bir hava yakalayan Selçuk Üniversitesi, ligin 18. haftasında İzmir deplasmanına gidecek. 7 Ocak 2012 Cumartesi günü Gelişim Koleji ile karşılaşacak olan sarı-mavililer, TED Ankara Kolejliler galibiyetinin ardından tatile çıktı. Yılbaşı nedeni ile lige yaklaşık 12 gün ara verilirken Selçuk Üniversitesi, Gelişim Koleji hazırlıklarına yılbaşından sonra başlayacak. Yakaladığı seriyi devam ettirmek isteyen temsilcimizin tek hedefi 9’da 9 yapmak. Yılbaşı nedeniyle 12 gün ara verilen ligin 18. haftasında oynanacak olan karşılaşmalar ise şöyle: Gelişim Koleji-Selçuk Üniversitesi Pertevniyal-Genç Telekom Gamateks Pamukkale Üniversitesi-Gaziantep Büyükşehir Belediye Optimum TED Ankara Kolejliler-İstanbul Büyükşehir Belediye Best Balıkesir Basketbol Kulübü-Final Gençlik Maliye Milli Piyango-Vestel Akhisar Belediye-Orman Uşak Üniversitesi Belediyespor-Tenis Eskrim Dağcilik Darüşşafaka-Başkent Gençlik Tire Belediye-Garanti Koza İstanbulspor.
SPOR SERVİSİ
Editör: TE Bilişim