Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor’da sıcak saatler yaşanıyor. Yeşil-Beyazlılarda genel kurulun gerçekleşmesinden sonra teknik heyetinde yola devam etmesi, ortada yer alan belirsizliklere noktayı koymuştu. Yeni sezon hazırlıklarına önceki gün yaptığı antrenmanla başlayan Anadolu Kartalı’nda bazı belirsizliklerde bu hafta içinde son bulacak. Geçen sezon Konyaspor’un ligde kalmasında başrol oynayan oyuncuların arasında yer alan Uğur Demirok’la anlaşma tamam. Sezonun sona ermesiyle Konyaspor’la sözleşmesi sona eren milli futbolcu ile anlaşma sağlandı. Teknik Direktör Bülent Korkmaz’ın takımda kalmasını istediği 32 yaşındaki stoperle cüzi bir miktarda anlaşma yapıldı. Konyaspor yönetiminin sözleşmesinde indirim talep ettiği başarılı stoper, yönetimin ödeme planları konusundaki fikrine de olumlu yanıt vererek Konyaspor’da kaldı.

KORKMAZ TAKIMDA KALMASINI İSTEDİ

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz’ın takımda kalmasını istediği Uğur Demirok, Yeşil-Beyazlıların teklifini kabul etti. Konyaspor’a 2 yıl önce transfer olan başarılı stoper ilk yılında full oynarken ikinci döneminde teknik direktör Aykut Kocaman tarafından sezon başı kadro dışı bırakılmıştı. 6 ay boyunca kadroya alınmayan ve antrenmanlarını bireysel sürdüren milli futbolcu, geçen sezonun devre arasında yeniden kadroya dahil edilmişti. Bülent Korkmaz’ın takımın başına gelmesinden sonra ise düzenli forma şansı bularak sorumluluk alan Uğur Demirok, performansıyla Konyaspor taraftarlarının takdirini toplamıştı. Sezonun sona ermesinden sona ermesinden sonra da yaptığı açıklamalarla önceliğinin Konyaspor olduğunu söyleyen deneyimli stoper bugün ya da yarın Konya’ya gelerek takımla antrenmanlara başlayacak. 

Geçtiğimiz günlerde transferiyle ilgili açıklamalarda bulunan Uğur Demirok’un konuşması şu şekildeydi: “Konyaspor’la olan sözleşmem bitti. Benim önceliğim Konyaspor. İlk görüşmemi Konyaspor’la yapacağım. Birkaç takımdan teklif aldım. Ancak onlara da önceliğimin Konyaspor olduğunu, onlarla görüşmeden kimseyle görüşmek istemediğimi söyledim.”

FERHAT ÖZTORUN

İttifak Holding Konyaspor’a 2017-2018 sezonunda transfer olan Ferhat Öztorun’la yollar ayrıldı. Sezonun sona ermesiyle sözleşmesi biten tecrübeli sol bekin yeni sezonda Konyaspor’da olmayacak. Yeşil-Beyazlılarla bu sezon 10 maça çıkan başarılı futbolcu gol ya da asist katkısı yapamazken 3 sarı kart gördü. Süper Lig’e yükselen Erzurumspor’un Ferhat Öztorun’la ilgilendiği öğrenilirken deneyimli sol bekin Erzurumspor’la anlaşacağı yüksek ihtimal.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim