U19 Milli Takımımız, Antalya’da düzenlenen UEFA U19 Avrupa Şampiyonası Elit Tur 7. Grup’taki üçüncü ve son maçında bugün Almanya ile karşılaşacak. WOW Topkapı Palace 1. Nolu Saha’da oynanacak ve saat 20.00’de başlayacak karşılaşmayı Romanya Futbol Federasyonu’ndan Marius Avram yönetecek. Karşılaşma NTV Spor’dan naklen ekrana gelecek yayınlanacak. Millilerimiz gruptaki ilk maçında Makedonya’yı 3-1, ikinci maçında ise Macaristan’ı 6-1 yenmişti. Almanya ise ilk maçında Macaristan’ı 3-0, ikinci maçında ise Makedonya’yı 5-0 mağlup etmişti. Millilerimizin, U19 Avrupa Şampiyonası finallerine katılabilmesi için Almanya karşısında sahadan mutlak galibiyetle ayrılması gerekiyor. Grupta oynanacak günün diğer maçında ise Makedonya ile Maristan karşı karşıya gelecek. Aynı sahada oynanacak bu karşılaşma da NTV Spor’dan canlı yayınlanacak.
ÖZDEŞ: HEDEFİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
U19 Milli Takımının Teknik Direktörü Kemal Özdeş, Almanya maçını kazanıp Romanya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’na katılacağımıza inandığını belirtti. İyi bir kadroya sahip olduklarını ve gruptaki iki maçı da çok iyi oynayarak kazandıklarını söyleyen Özdeş, “Makedonya ve Macaristan maçlarında oldukça iyi oynadık. Bu maçların oyunculara uluslararası deneyim anlamında büyük katkısı var. Avrupa’nın en iyi ekiplerinden birisi olduğumuzu, oynadığımız maçlardaki oyun karakterimizle gösterdik. Almanya’yı yenerek Milli Takım olarak belirlediğimiz finallere katılma hedefimizi gerçekleştireceğiz. Bugün akşam U19 Milli Takımı’nın milletimize büyük sevinç yaşatacağına inanıyoruz. Final maçında taraflarımızın desteğini yanımızda görmek istiyoruz” dedi.
U19 Milli Takımımızın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor: Furkan Şeker, Atınç Nukan (Beşiktaş A.Ş.), Ömer Kahveci, Kamil Ahmet Çörekçi (Bucaspor), Okan Alkan, Gökay Iravul (Fenerbahçe), Muhammet Demir, Orhan Gülle (Gaziantepspor), Ali Dere (Konyaspor), Sezer Özmen (Çaykur Rizespor A.Ş.), Sefa Akın Başıbüyük (Çorumspor), Ömer Ali Şahiner (Konya Torku Şekerspor), Hasan Ahmet Sarı (1461 Trabzon), Aykut Özer (Eintracht Frankfurt), Engin Bekdemir (FC Porto), Burakcan Kunt (MSV Duisburg), Nadir Çiftçi (Portsmouth FC), Şervan Taştan (Metz).
28 takımın 7 ayrı grupta mücadele ettiği UEFA U19 Avrupa Şampiyonası Elit Tur’da 5 grubun maçları tamamlandı. Mücadele ettikleri grupları lider olarak tamamlayan Belçika, Yunanistan, İrlanda Cumhuriyeti, Çek Cumhuriyeti ve Sırbistan şampiyonaya katılma hakkını elde etti. Şampiyonaya ev sahipliği yapacak Romanya finallere direkt olarak katılacak. U19 Millilerimiz, Galler, İzlanda ve Kazakistan ile birlikte mücadele ettiği 2010-11 UEFA U19 Avrupa Şampiyonası Eleme Turu 1. Grubu ilk sırada tamamlayarak Elit Tur’a yükselmeye hak kazanmıştı.
ALİ DERE VE ÖMER ALİ ŞAHİNER GÖZ DOLDURDU
U19 Milli Takımın Antalya’da devam eden UEFA U19 Avrupa Şampiyonası Elit Tur 7.Grup maçlarının kadrosunda yer alan Konyasporlu oyuncu Ali Dere ve Konya Şekersporlu oyuncu Ömer Ali Şahiner, Macaristan maçında göz doldurdu. Kırmızı-beyazlıların 6-1 üstünlüğü ile sona eren maçta Ali Dere 51.dakika sahada kalırken, 6. dakikada U19 Milli Takımın 2. golüne imzasını attı. U19 Milli Takımın diğer gollerinden ikisini Konya Torku Şekerspor’dan Ömer Ali Şahiner kaydetti.
Editör: TE Bilişim