2010 - 2011 sezonu U19 Türkiye Şampiyonası 2.kademe müsabakaları, 2-5 Haziran 2011 tarihlerinde 4 grup merkezinde 24 takımın katılımıyla oynandı. Finale kalan 4 takımdan birisi Konya’da oynanacak eleme maçları sonucunda Türkiye Şampiyonluğuna ulaşacak. Maçlar sonunda Bursa grup merkezinde Salihli Belediyespor, Balıkesir grup merkezinde İzmir Yeşilovaspor, Nevşehir grup merkezinde Adana Gençlerbirliğispor ve Gaziantep grup merkezinde Diyarbakır Yolspor grup birincisi olarak finallere katılmaya hak kazandı. 2010-2011 sezonu U19 Türkiye Şampiyonası 1.Kademe müsabakaları 12-15 Mayıs 2011 tarihleri arasında oynanmıştı. 1. kademe müsabakaları, 4 takımlı 3, 5 takımlı 1, ve 6 takımlı 20 olmak üzere toplam 24 ayrı grup merkezinde, 74 ilden 137 takımın katılımıyla oynanandı. Grup birincisi olan 24 takım ise 2. kademe müsabakalarında 6'şar takımlı 4 grup merkezinde  mücadele etti. Finale kalan 4 grup birincisinin eleme usulü oynayacakları müsabakalar ile U19 Türkiye Şampiyonu belirlenecek.
Final grubu maçları Cuma ve Cumartesi günü Konya’da oynanacak.  Karşılaşmalar öncesinde yapılacak kura çekimi ile eşleşmeler belli olacak. İlk maçlar Cuma günü Selçuklu Belediyespor Sahasında oynanacak. Cumartesi günü ise 3.’lük maçı Cumhuriyet Sahası’nda final maçı ise yine Selçuklu Belediyespor Sahasında oynanacak. Konuyla ilgili olarak konuşan Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili Remzi Ay Konya’nın böyle bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.
Ay, “U 19 Liglerinde Türkiye Şampiyonu Konya’da belli olacak. Konyalı sporseverler böyle bir organizasyonda hem futbol keyfi yaşayacak hem de genç yetenekleri görme fırsatı bulacaktır. İyi bir organizasyon olacağına inanıyorum. Tüm sporseverleri bu maça davet ediyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilişim