Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından tertip edilen U12 Ligi, dün oynanan karşılaşmalarla birlikte tamamlandı. 3 gruptan oluşan ligde birbirinden çekilmeli maçlar ortay koyulurken, burada mücadele eden Konya Anadolu Selçukspor, Konyaspor ve Çatalhöyük Çumra Belediyespor kendi gruplarında şampiyon olmayı başardı. 

ANADOLU SELÇUKSPOR, A GRUBU ŞAMPİYONU

U12 Ligi’nde A Grubu’nda mücadele veren Konya Anadolu Selçukspor, 9 takım arasında birinci olmayı başardı. Yeşil-beyazlılar çıktığı 8 maçın tamamından galip ayrılırken, topladığı 24 puanla şampiyonluğunu ilan etti. Anadolu Selçukspor bu süreçte rakiplerine 38 gol atarken, kalesinde ise 2 gol gördü. Grupta Kasırgaspor 2’inci, Seydişehir Belediyespor 3’üncü, Beyşehir Gençlikspor 4’üncü, Tümosanspor 5’inci, Beyşehir Gölspor 6’ıncı, Konya Masterler 7’inci, Aslanlarspor 8’inci ve Beyşehir Belediyespor ise 9’uncu sırada yer aldı.

KONYASPOR, B GRUBUNDA ŞAMPİYON OLDU

Zorlu U12 Ligi’nde B Grubu’nda yer alan Konyaspor ise, yine Anadolu Selçukspor gibi buradaki tüm maçlarından galip gelmeyi başardı. Grupta 8 takım olmasından dolayı 7 haftalık bir periyota çıkan Konyaspor, bunların tamamından galip gelerek 21 puanla grubunu şampiyon tamamladı. Yeşil-beyazlılar bu süreçte rakiplerine 36 gol atarken kalesinde ise 2 gol gördü. Grupta Konya Kara Kartallar 2’inci, Selçuklu Belediyespor 3’üncü, Konya Kadıköyspor 4’üncü, Konya 1907 Spor 5’inci, Yıldırımspor 6’ıncı, Sarayönü Belediyespor 7’inci ve Kasırga Gücü 8’inci sırada kendilerine yer buldu.

C GRUBU ŞAMPİYONU, ÇATALHÖYÜK ÇUMRA BELEDİYESPOR

U12 Ligi’nde 7 takımdan oluşan C Grubu’nun şampiyonu ise Çatalhöyük Çumra Belediyespor oldu. Yeşil-siyahlılar çıktığı 6 maçın tamamından galip ayrılırken, 18 puanla şampiyonluğa uzandı. Çumra temsilcisi bu süreçte rakiplerine 22 gol atarken kalesinde ise sadece 2 gol gördü. Grubu Demirspor 2’inci, Konya Gençlerbirliği 3’üncü, Meram Belediyespor 4’üncü, Havzanspor 5’inci,Karapınar Belediyespor 5’inci, Selçuklu İdmanyurdu ise 7’inci sırada tamamladı.

HASAN YILDIRIM

Editör: TE Bilişim