Tütüneker Galatasaray ile Elmander, Aydın Yılmaz ve Ceyhun Gülselam için görüşmeleri sürdürüyor
Torku Konyaspor’da  transfer çalışmaları devam ediyor. Teknik Direktör Uğur Tütüneker'in listesi doğrultusunda birçok oyuncuyla ve kulüple görüşmelere başlayan yeşil-beyazlı takımda en az 12 futbolcu transfer edilecek.  Geçen yılki kadrosundan 15 futbolcuyla yola devam etme kararı alan Torku Konyaspor yönetimi, temaslarını dün de devam ettirdi.. Elmander, Aydın Yılmaz ve Ceyhun Gülselam için Galatasaray’ın kapısını çalan yönetim, kaleci olarak ise, Fornezzi için Orduspor yönetimiyle görüşmeler yapıyor.  Hafta başında Konya’ya gelen ve yöneticilerle yapılan toplantılarda yeni sezon planlamasını gerçekleştiren teknik direktör Uğur Tütüneker, dün İstanbul’a döndü. Tütüneker, bugünden itibaren Galatasaray yöneticileriyle görüşmelere yeniden başlayacak.  Anlaşma sağlanması halinde adı geçen futbolculara önümüzdeki hafta içerisinde imza attırılacak ve listede yer alan diğer futbolcular ve kulüpleriyle görüşmelere başlanacak.  Torku Konyaspor’da, Orduspor kulübüyle kaleci Fornezzi konusunda anlaşma sağlanamaması halinde diğer adaylar, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan  Eduardo Carvalho ve Mersin İdmanyurdu’ndan David Bicik için temaslara başlanacak. Konyaspor yönetimi ve teknik direktör Uğur Tütüneker’in belirlediği transfer politikasına göre, isimleri açıklanan 4 oyuncu dışında 8 futbolcu daha transfer edilecek. Bu mevkiler ise, bek, stoper veya ön libero, oyun kurucu, kanat ve forvet oyuncusu olacak,. Ayrıca, Almanya, Hollanda, Avusturya’da bulunan gurbetçi futbolcular konusunda da araştırmalar yapıldığı ileri sürüldü.
KAMP YURT DIŞINDA
Torku Konyaspor’da, yeni sezon hazırlıkları ise, 28 Haziran Cuma günü başlayacak. Güvenilir kaynaktan alınan bilgilere göre, çalışmalar bir hafta boyunca Tatlıcak tesislerinde gerçekleştirilecek. Ardından takım Almanya veya Avusturya’da kampa girecek.. 15 veya 20 gün olarak gerçekleştirilecek kamp boyunca bu Ülkelerin takımlarıyla veya aynı yerde kamp yapan takımlarla özele maçlar oynanacak. Verilen bilgilere göre, Yurt dışı kamp masraflarının sponsor firmalar tarafından karşılanacağı kaydedildi. Bu konuda bazı firmalarla görüşmeler yapıldığı ve kesin anlaşmanın ardından kamp programının hafta içerisinde açıklanacağı öğrenildi.
KİBBONG YALANLANDI
Dün ulusal bir gazatede yayınlanan Adanaspor'lu Kibbong'un Torku Konyaspor  ile anlaştığı iddiası yönetim tarafından yalanlandı. Sözkonusu haberde “Süper Lig’in yeni takımlarından Torku Konyaspor, transfere orta sahadan başladı, Adanaspor’un Kamerunlu yıldızı Marc Kibong Mbamba’yı renklerine kattı. Teknik direktör Uğur Tütüneker’in verdiği raporla hareket eden Yeşil-Beyazlı idarecilerin, Turuncu-Beyazlılar’a 1 milyon Euro bonservis bedeli ödeyeceği öğrenildi” denilmişti. Bu haber üzerine Kibbong için 1 Milyon Euro'nun fazla olduğu iddia eden spor kamuoyunun önde gelen isimleri transfere karşı çıkmıştı. Kulübe yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre bu iddianın gerçeği yansıtmadığı ve ne Kamerunlu oyuncu nede Adanaspor ile herhangi bir görüşme olmadığı bildirildi
SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim