38 altın, 36 gümüş ve 30 bronz madalya alan Türkiye toplamda 104'e ulaştı. Konyalı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan önderliğinde başarılı bir organizasyon geçiren Türkiye madalya toplamaya devam ediyor. Her branşta madalya alan  Turkiye madalya sayasında toplamda 104'e ulaştı.
17. Akdeniz Oyunlarında ilk 7 günde toplam 93 madalyaya ulaşan Türkiye, Oyunların 8. gününde madalyalara devam etti. Türkiye, bugün 6 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı ve madalya sayısını 104'e çıkardı. Türkiye’nin madalya dağılımı 38 altın, 36 gümüş ve 30 bronz oldu. Akdeniz Oyunları'nda bugün kazanılan madalyalar tarihe geçti. Güne 32 altın madalya ile başlayan Türkiye, 1993 yılında Fransa'da düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda kazandığı 34 altın madalyalık rekoru kırmayı başardı. Türkiye'ye 35. altın madalyayı karatecimiz Tuba Yenen kazandırdı. Plaj voleybolunda kazandığımız altın madalya Türkiye'nin Mersin'de kazandığı 100. madalya olurken, bu madalya aynı zamanda Türkiye'nin Akdeniz Oyunları tarihindeki 300. altın madalyası oldu.
Madalya kazanan sporcularımız şu şekilde:  Karate: Serap Özçelik (altın) Ömer Kemaloğlu (altın) Tuba Yenen (altın) Serkan Yağcı (altın) Bahar Erşeker (gümüş),
Plaj Voleybolu: Murat Giginoğlu&Selçuk Şekerci (altın) Tenis: Çağla Büyükakçay&Pemra Özgen (altın) Bocce: Seda Geridönmez (gümüş) Atletizm: Tarık Langat Akdağ (gümüş), Gülcan Mıngır (bronz), 4x100 Erkek Bayrak Takımı (bronz)
KARATE
17. Akdeniz Oyunları’nda bugün başlayan karate branşında Türk sporcular 4 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
Milli Karatecimiz Serap Özçelik, bayanlar 50 kiloda finalde Mısırlı rakibini mağlup ederek günün ilk altın madalyasını ülkemize kazandırdı. Sibel Özçelik, çeyrek finalde Fransa’dan Rechia’yı, yarı finalde Yunanistan’dan Kosmidou’yu ve finalde Mısır’dan Ageer Rashed’i mağlup ederek günün ilk altın madalyasını kazandı.Milli sporcumuza madalyasını ve ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan verdi.
Bayanlar 55 kiloda ülkemizi temsil eden Tuba Yenen ise, çeyrek finalde Libya’dan Bashir’i, yarı finalde İspanyol Cerio’yu yendikten sonra finalde de Fransa’dan Lucie Ignare’ye yenerek altın madalyanın sahibi oldu.
Erkekler 67 kiloda tatamiye çıkan Ömer Kemaloğlu, ilk turda Sırbistan’dan Joksic’i, çeyrek finalde Mısır’dan Mohamed’i ve Tunus’tan Hosnoui’yi yenerek çıktığı finalde Faslı Redovan Kouseksou’yu yenerek ülkemize altın madalya kazandırdı.
Erkekler 75 kiloda Serkan Yağcı, ilk turda İtalya’dan Busa, çeyrek finalde Yunanistan’dan Gidakos ve yarı finalde Tunus’tan Khamossi’yi mağlup ederek finale yükseldi. Finalde de İspanyol Fernando Moreno Paz’ı yenerek altın madalyanın sahibi oldu.
Bayanlar 61 kiloda mücadele eden Bahar Erşeker ise, finalde Mısırlı Giana Lofty’ye yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.
PLAJ VOLEYBOLU
Plaj voleybolunda ülkemizi temsil eden Murat Giginoğlu-Selçuk Şekerci çifti, altın madalyanın sahibi oldu. Kız Kalesi’nde düzenlenen final karşılaşmasında İspanyol Pablo Herrea Allepuz-Adrian Gavira Collado çiftiyle karşılaşan Murat Giginoğlu-Selçuk Şekerci çifti, rakibini 21-19 ve 21-17’lik setlerle 2-0 yenerek altın madalyaya ulaştı.
TENİS
17. Akdeniz Oyunları’nda teniste Çağla Büyükakçay-Pemra Özgen, çift bayanlarda altın madalya kazandı. Finalde İtalyan Federica Di Sarra-Anastasia Grymalska çiftiyle karşılayan Çağla-Pemra çifti ilk seti tie-break sonucu 7-6 kazandı. İtalyan çiftin ikinci seti 6-4 almasıyla final setine gidildi. Final setinde büyük bir heyecan yaşanırken Çağla-Pemra çifti, bu seti 14-12 kazanarak altın madalyanın sahibi oldu.
BOCCE
17'inci Akdeniz Oyunları Bocce Volo Basamak müsabakasında milli sporcumuz Seda Geridönmez gümüş madalya kazandı. Milli sporcumuz volo basamak finalinde 43 atışta 36 isabet kaydederken, Fransız Barbara Barthet, 45'de 39 ile altın madalya kazandı.
ATLETİZM
Erkekler 3000 metre engellide ülkemizi temsil eden Tarık Langat Akdağ, yarıştan gümüş madalya ile ayrıldı. Tunuslu’u Amor Ben Yahia 8.14.05 ile altın madalyaya uzanırken, milli atletimiz 8.20.08 ile gümüş madalya kazandı.  Faslı Hamid  Ezzine ise 8.21.03 ile bronz madalyanın sahibi oldu.Atletizmde bayanlar 3000 metre engelli yarışında Gülcan Mıngır, 9.46.08’lik derecesiyle bronz madalya kazandı. Cezayir’den Amina Betiche’nin 9.40.70 ile birinci olduğu yarışı, 9.43.71’lik derecesiyle Fas’tan Salima Elouali Alami ikinci sırada tamamladı.17. Akdeniz Oyunları'nda atletizm 4x100 Erkek Bayrak takımımız 42.82’lik derecesiyle bronz madalya kazandı. Yarışı İtalya 39.06’lık derecesiyle kazanırken, Yunanistan, 40.22’lik derecesiyle ikinci oldu.
 

Editör: TE Bilişim