Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Atiker Knyaspor’da gözler 12 Haziran’da yapılacak olan genel kurulda. Geçen sezon göreve gele Hilmi Kulluk yönetimi hem tüzük değişikliği hem de güven tazelemek için genel kurul kararı almıştı. Hilmi Kulluk’un tek aday olarak girmesinin beklendiği genel kurulda, ilk aşamada çoğunluk sağlanamazsa 1 hafta sonda çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilecek. 

TRANSFRE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Hareketli bir transfer dönemi geçirmesi beklenen Atiker Konyaspor’da transfer çalışmaları başladı. Teknik ekibin isteği ile önemli sayıda isimlerle yollarını ayıracak olan Konyaspor, yerlerine alınacak oyuncular için yol haritasını oluşturmuş durumda. Özellikle genel kurul sonrası bazı isimlerle yolların ayrılması ve yerlerine yapılan transferlerin açıklanması bekleniyor. 

VERİMSİZ VE YÜKSEK 

MALİYETLİ OYUNCULAR GİDECEK

Atiker Konyaspor’da transferin ilk aşaması gidecek oyuncular. Jahovic, Yatabare, Zuta gibi verim alınamayan oyuncular ile yollar ayrılacak. Sözleşmesi sona eren Traore ile mukavele yenilenmezken, Yüksek ücret beklentisi olan Fofana’nın ayrılma ihtimali yüksek görünüyor. 

KİRALIKLAR TRANSFERDE KULLANILABİLİR

Atiker Konyaspor’da geride kalan sezonu kiralık olarak başka takımlarda geçiren oyunculardan Ali Yaşar Ve Savaş Polat sezon başı kampına götürülecek. Abdülkerim ve Vedat gibi isimlerin ise takasta kullanılması söz konusu.

Geçen sezon transfer edilen Musa Araz’ın ise sözleşmesi feshedilecek. 

ÖNEMLİ TRANSFERLER YAPILACAK

Atiker Konyaspor’da transferin bir diğer ayağı ise gidenlerin yerine yapılacak takviyeler. Yeşil beyazlılar ilk aşamada net bir golcü almanın peşinde. Geride kalan sezonda gol yollarında büyük sıkıntı yaşayan Anadolu Kartalı Erdon Daci ve Mücahit’in önüne hem tecrübeli hem de gelir gelmez katkı sağlayacak bir isim üzerinde yoğunlaştı. 

STOPER, SOL BEK, KANAT

Atiker Konyaspor’un takviye yapacağı bir diğer bölge ise kanatlar. Traore’nin ayrılması ve Fofana’nın gitme ihtimali nedeniyle Konyaspor hem sağ kanada hem sol kanada takviye yapacak. Öte yandan verim alınamayan Zuta’nın yerine de tecrübeli bir isim ile anlaşılacak. 

Konyaspor’un takviye yapacağı bir diğer bölge ise savunmanın ortası. Takımdan bazı stoperler gönderilirken, iyi bir savunmacı ile o bölge emniyete alınacak. 

TRANSFERLER KISA SÜREDE BİTİRİLECEK

Atiker Konyaspor’un transferdeki en önemli hedefi kısa sürede transferi tamamlamak. Sirkülasyonun fazla olması nedeniyle teknik heyet sürecin uzamasını istemiyor. Gelecek oyuncuların büyük çoğunluğu sezon başı kampında yer alacak. 

SPOR SERVİSİ  

Editör: TE Bilişim