Trabzon'da başlayan ve yarın son bulacak olan Uluslararası Karadeniz Bisiklet Turu'nun ilk etabında birinciliği Torku Şekerspor'dan Tomasz Marczynski elde etti. İkinci etap olan 172 kilometrelik Trabzon-Ordu etabında da yine Torku'nun pedalı İsmail Aksoy ikinci oldu.

 

Trabzon'da başlayan Uluslararası Bisiklet Turu'nda Torku Şekerspor'un Polanyalı pedalı, toplam 54 sporcunun yarıştığı turda Trabzon-Rize-Trabzon'dan oluşan 162,5 kilometrelik ilk etabı 3.54.31'lik derecesiyle kazandı.

Yine Torku Şekerspor'dan Muhammed Atalay 03.55.13 derecesi ile üçüncü oldu. BRİSA Spor'dan Hristov Stefan Koychev ise 03.54.40'lık derecesiyle ikinciliği elde etti.

Turun Trabzon'dan başlayan ve Ordu'da sona eren 172 kilometrelik ikinci etabında ise birinciliği BRİSA Spor'dan Onur Balkan elde ederken, Torku Şekerspor'un başarılı pedalı İsmail Aksoy, 05.21.40'lık derecesiyle ikinci oldu. BRİSA Spor'dan Kemal Küçükbay da 05.21.39 ile üçüncülük elde etti.

Trabzon'da başlayan ve 4 gün sürecek yarışlara Türkiye'nin yanı sıra Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Moldova ve Sırbistan'dan olmak üzere 8 takım katılıyor. Trabzon'da Faroz Balıkçı Barınağı'ndan başlayan ve tarihi Atatürk Köşkü'nde sona eren yarışlar sonrasında dereceye giren sporculara madalyalarını Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri  Bekir Gezer ile Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemallettin Yazıcı verdi.

KARADENİZ TRAFİĞİ ZORLADI

Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Bekir Gezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışların sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Ancak maalesef Karadeniz'de trafik yoğun olduğu için zaman zaman trafik sorunu yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra yapacağımız yarışlarda bu sorunu aşmış olacağız" dedi. Gezer, yarışlar boyunca kendilerine her konuda destek olan emniyet mensuplarına ve yerel yöneticilere teşekkür etti. 

AA

Editör: TE Bilişim