Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, Konya’nın artık her kesimiyle kenetlenipyaşanılan zorlukların üstesinden gelme adına önemli adımlar atması gerektiğinisöyledi

PTT 1.Lig'in 7. haftasında, yarın Samsunspor'u konuk edecek Torku Konyaspor'da hazırlıklar galibiyeteparolasıyla devam ediyor. Yeşil-beyazlılar, önceki akşam teknik direktör Hüsnü Özkara yönetimindeTatlıcak Tevfik Lav tesislerinde taktik çalıştı. Antrenmana Erkan Sekman, SemihAydilek, Abdülkerim Bardakçı ve U19 Milli takımında bulunan İsmail Güvenkatılmadı. Isınma hareketleriyle başlayan antrenman 5'e 2 ile devam etti.Oyuncular taktik çalışma ve çift kale maçın ardından yapılan açma-germe hareketleriyleantrenmanı tamamladı.

Dünde akaşam taktik ağırlıklıbir çalışma yapan Kartallar, bugün ter atarak hazırlıkları tamamlayaraktesislerde kampa girecekler. Torku Konyaspor’da, Cumartesi akşam, saat 19.00’dabaşlayacak ve Tolga Özkalfa’nın düdük çalacağı Samsunspor karşılaşmasında Erkanilk 11’deki yerini alamayacak. Sakatlığı geçen ve uzun bir aradan sonra takımlabirlikte çalışmalara katılan Ali Turan’ın ise maç eksiği nedeniyle ilk 11’deyer almaması bekleniyor. Torku Konyaspor’da hedef, Adanaspor veTavşanlı Linyitspor’dan sonra Samsunuspor’u da yenerek galibiyet sayısını 3’eçıkarmak ve zirve takibini sürdürmek. Yeşil-beyazlı yönetici, teknik adam vefutbolcular galibiyette birleştiler ve taraftarları stada davet ederek destekistediler.

Kendi bilgileri dahilindekidosyalardan biri olan Kaue Caetano Da Silva ile ilgili dosya hakkında verilengerekçeli kararın ‘FİFA’dan Konyaspor’a bir şok daha!’ başlığıylahaberleştirilip yeni bir gelişme gibi basında yer almasının camiamızıtedirginliğe sevk etme adına yapılmış bir çalışma olarak gördüklerin belirtenKulüp Başkanı Ahmet Şan, Konya’nın artık her kesimiyle kenetlenip yaşanılanzorlukların üstesinden gelme adına önemli adımlar atması gerektiğini söyledi.

Göreve geldiklerinde oluşanyönetim kurulunu nasıl bir tablonun beklediğini bildiklerini belirterekaçıklamasına başlayan Kulüp Başkanı Ahmet Şan,“Ortada şok edici birdurum bulunmuyor. FİFA’da yabancı oyuncularla ilgili birçok dosyamız var ve budosyaların içerikleri bilgimiz dahilinde. Bu karar bize 7 ay önce geldi. Biz deFİFA’dan gerekçeli kararı talep ettik ve gerekçeli karar tarafımıza ulaştı. 20gün içerisinde Uluslar arası Spor Tahkim Kurulu (CAS)’na gerekli müracaatımızıve itirazımızı yapacağız. Haksız bulunursak tabiki de cezayı ödeyeceğiz. Amabiz haklı olduğumuza inanıyoruz. Çünkü ortada Brezilya tarafının belirttiğigibi hülle yoluyla yapılmış bir transfer yok. Yabancı oyuncu transferinde ikiülke federasyonu arasında gerekli prosedür yürütülür ve transfer onaylanır. Buişlemler resmi evraklarla yapılıyor. Konyaspor tarafından oyuncununtransferinde gerekli ücret ödenmiştir. Kaldı ki ortada yetiştirme bedeli gibibir durumda kesinlikle söz konusu değildir. Oyuncu bonservis bedeli ödenerektransfer edilmiştir. Ortada kulübümüzle alakası olmayan bir uygunsuzluk var vebu tamamen işin Brezilya cephesinden kaynaklanıyor. Kararın kamuoyunayansıtılması ise kulübümüz üzerinde baskı oluşturmak ve var olan huzurortamının bozulmasını sağlamaktan başka bir düşünce değildir. Camiamız müsteriholsun. Biz tamamen haklı konumdayız” dedi.

Şan, “Bu tür durumlarda maalesefTürkiye olarak uluslar arası mahkemelerde bir başarı sağlayamıyoruz. Haklıolduğumuz bir durum söz konusu ve TFF’nun kulübümüze mücadelesinde destekvermesini istiyoruz. Ortada farklı bir durum var ve bu işin Brezilya tarafındankaynaklandığı yıllar sonra ortaya çıktı. İnşallah bu işinde üstesindengeleceğiz” derken açıklamasına şöyle devam etti: “20 Ekim’degöreve geldik ve yaklaşık 1 yıllık bir süreyi tamamladık. Göreve geldiğimizdeKonyaspor’da kayyum gibi görev yapacağımızı ve ekonomik sıkıntılar ve var olanborçların yanında FİFA’da bizi bekleyen dosyaların bulunduğunu kamuoyuylapaylaşmıştık. Bu dosyalar kamuoyuna yeni yansıdığı için şok mahiyetindeaktarılıyor. Bunun gibi FİFA’da birçok dosyamız var. Bunlara hazırlıklıyız.Bunun gibi birçok yazışma var ama neden sadece bizim dosyalarımız gündemegeliyor. Bunu kulübümüzü kamuoyu nezdinde zorda bırakmak için sıkıştırmak içinyapılan taktiksel bir manevra olarak görüyoruz.

Camiamız ve taraftarlarımız bu türhaberlere asla itibar etmesinler. Zaman kenetlenme ve kulübümüzün içerisindebulunduğu sıkıntılardan kurtulması adına destek verme zamanı. Biz bir veberaber olduktan sonra camiamız ve Konyaspor’a gönül verenlerin katkılarıylazorlukların üstesinden geleceğimize inancımız tam. Bu tür şeylerle kimsedikkatini dağıtmasın. Kamuoyu sportif başarılarla ilgilendiği için yaşanılansıkıntılar çoğu zaman gündeme gelmiyor. Bir kez daha tekrarlamakta fayda var.Bu sadece yönetimimizin halledeceği bir konu değil. Şehrin tüm dinamikleriyleherkesin elinden geldiği kadarıyla bu konuda bize destek vermesini bekliyoruz…”


Editör: TE Bilişim