PTT 1. LİG TAKIMLARINDAN TORKU KONYASPOR’DA ESKİ FUTBOLCULARA VERİLEN ÇEKLERİNİN ÖDENMEMESİ ÜZERİNE BAŞLATILAN HACİZ İŞLEMİNDE KAMYONETE YÜKLENEN KOŞU BANTLARI VE FORMALAR TEKRAR TESİSLERE İNDİRİLDİ
 
PTT 1. Lig takımlarından Torku Konyaspor’da haciz şoku yaşandı.
PTT 1. Lig’de mücadele eden ve sahasında 13 Ekim Cumartesi günü Samsunspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamlayan Torku Konyaspor haciz şoku yaşadı. Yeşil-beyazlı kulüpte 2008 yılında takımda yer alan bazı futbolculara verildiği ve futbolcuların kullandığı çeklerin ödenmemesi üzerine haciz işlemi başlatıldı.
Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’ne 3 kamyonet eşliğinde gelen İcra Memurları ile avukatlar Torku Konyaspor görevlileri ile görüştü. Görevlilerin haber vermesi üzerine tesislere gelen Basın Sözcüsü İbrahim Çınar uzun süre işlemin durdurulması için telefon görüşmeleri yaptı. Görüşmeler sürerken tesislere Futbol Şube Sorumlusu Hasan Dağlı da geldi. Daha önce de haciz işlemi için gelen alacaklılara 10 Ekim tarihinde ödeme yapılacağının söylendiği ancak ödeme yapılmaması üzerine haciz için harekete geçildiği öğrenildi.
Samsunspor maçı için kampa girmek üzere tesislere gelen futbolcular ve teknik heyette bir ara dışarı çıkarak beklemeye başladı. Basın mensupları ve avukatları taşıyan ticari taksiler tesislerden içeri alınmazken bir kamyonet bina giriş kapısına yanaştırılarak kondisyon salonundan koşu bandı çıkarıldı. Kamyonete yüklenen koşu bandı kısa bir süre sonra tekrar binaya taşındı. 1 saat sonra 7 kişi tarafından kondisyon salonundan koşu bantları ve diğer spor aletleri kamyonete yüklendi. Yüklenen malzemeler arasında yer alan büyük çantada formalar olduğu da ileri sürüldü.
Haciz işlemi sürerken Torku Konyaspor Basın Sözcüsü İbrahim Çınar basın mensuplarına açıklama yapmadan tesislerden ayrıldı. Kamyonet hareket etmek üzereyken durdurularak tekrar malzemeler binaya taşındı. Haciz işleminin durdurulduğu öğrenildi. Teknik direktör Hüsnü Özkara ile bazı futbolcular pencereden yaşananları izledi. Tesis girişinde asılı Türk Bayrağının yanında dalgalanan Torku Konyaspor bayrağının yırtılmış olduğu da haciz işlemini tel örgülerin ardından takip eden basın mensuplarının dikkatini çekti.
Öte yandan Torku Konyaspor’un resmi web sitesinden yapılan açıklamada, “Kulübümüz Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde bugün öğle saatlerinde gerçekleşen ve bazı basın yayın organlarında da yer alan 'haciz' işlemi haberde yer aldığı gibi eski futbolcu Zafer Demir'in eşi Suzan Demir ve menajer Süleyman Arslan'ın alacaklarına karşılık avukatları tarafından yapılan bir işlemdir ve kesinlikle oyuncumuz Erdal Kılıçaslan'ın bu işlemle hiçbir ilgisi yoktur” denildi.
Hatırlanacağı üzere şuanda takımda forma giyen Erdal Kılıçaslan’ın alacağına karşılık takımın acil ihtiyaçları için düzenlenen SMS kampanyasında toplanan yardım parasını haczettirmiş, bu oyuncunun tekrar takıma transfer edilmesi büyük tepki toplamıştı.
 
İHA
Editör: TE Bilişim