Atiker Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Fatih Tınmaz önemli ve iddialı açıklamalarda bulundu. Konya Yenigün Gazetesi’ne konuşan Tınmaz, zorlu bir maç periyodundan çıktıklarını ve takımın yorgun olduğunu belirterek,”Milli arada dinlenerek ve odaklanmış bir şekilde çıkacağız. Galatasaray 7 maçta 6 galibiyet 1 beraberlik almış. Onların da mağlup olma zamanı geldi. Kesinlikle kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

OFANSİF FUTBOL OYNAYALIM İSTEDİK

Sezona hoca ve sistem değişikliği ile başladıklarını hatırlatan Tınmaz “Son 2-3 ayda iki kupa kazanmış bir takımdan bahsediyoruz. Ancak hoca farkları da burada bariz ve net bir şekilde gözüküyor. Aykut hoca 3 yılda bize çok iyi hizmetler verdi, takımımızı bir yere getirdi, Konya’nın önünü açtı. Ama özellikle geçen sezonun son bölümünde kötü bir futbol oynanıyordu. Taraftarlar ve basın da rahatsızdı. Türkiye Kupası haricinde istediğimiz sonuçları alamadık. İstediğimiz futbol oynanmıyordu. Takım birkaç pozisyonla maçı tamamlıyordu. Bu da seyir zevki açısından pek hoş bir durum değildi. Ofansif bir futbol oynayalım istedik. Ona göre bir hoca belirledik ve ona göre bir takım kurduk” ifadelerini kullandı.

KIRILMALARI BEKLİYORDUK

Sezon başında bazı sorunların yaşanabileceğini bildiklerini söyleyen Futbol Şube Sorumlusu Tınmaz, “Yeni bir hoca. yeni transferler. Hocamızdan beklentimiz taraftarın sevdiği ve göze hoş gelen bir futbol oynatmasıydı. Geçmiş yıllarda oynadığımız oyun sisteminden uzaklaşarak hücuma yönelik bir oyun planladık. Zaten Mustafa Reşit Akçay tercihimizin altında da bu düşünce vardı. Tabi biz bu değişimlerin neticesinde bazı kırılmaların ve sorunların yaşanacağını biliyorduk. Adaptasyon sürecini ne kadar az hasarla geçersek o kadar iyi olacaktı” diye konuştu. 

İYİ FUTBOL SONUCA YANSIMADI

Fatih Tınmaz takımın iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen bunun sonuca yansımadığını ifade etti. Sorunların üst üste geldiğini belirten Fatih Tınmaz, “Aslında lige iyi başladık. Süper Kupa’yı kazandık. Ama çok zorlu bir fikstür vardı. 4 deplasman oynadık Trabzonspor, Başakşehir, Beşiktaş ve Malatya ile. Süper Kupa maçında iyiydik. Trabzonspor maçında hakem hataları yaşanmasa 3 puanla dönecektik. Trabzonspor maçında sadece maçı kaybetmedik. En etkili adamlarımızdan Traore’yi de kaybettik. Birkaç aylık süreci de kaybettik. Çünkü oyun sistemi Traore’nin üstüne kurulmuştu. Ama Trabzonspor Başakşehir ve Beşiktaş maçlarında takım iyi futbol oynadı. Ama sonuçlar istenildiği gibi olmayınca ister istemez içerde bazı sıkıntılar çıktı. İyi futbol var ama sonuca yansımıyor. Arada bir Gençlerbirliği galibiyetimiz var. Ama kırılma maçımız Akhisar maçı. Akhisar’ı yendikten sonra o moralle ve taraftarımızın desteği ile birlikte Avrupa Ligi maçını da kazandık. Takım yorgun olmasına rağmen Malatya’dan da puan çıkardık” dedi.

GALİP GELECEĞİMİZE İNANIYORUM

Fatih Tınmaz Galatasaray maçı hakkında da iddialı konuştu. Tınmaz, “Bu takım bir değişim içinde. Takımın genel durumundan memnunuz. Haftalar ilerledikçe ve Antalyaspor maçı ile birlikte taraftar desteğinin de devreye girmesiyle birlikte takımın daha iyi olacağını düşünüyorum. Günden güne takım oturacak. Zor günleri geride bıraktık. Son 3 maçtan 2 galibiyet 1 beraberlik aldık. Bu takım üzerinde pozitif bir etki yaptı. Ayrıca takım çok yorulmuştu. Şimdi milli aradayız. Dinlenmiş ve iyi hazırlanmış bir şekilde Galatasaray karşısında olacağız. Kesinlikle galip geleceğimize inanıyorum. Galatasaray 7 maçta 6 galibiyet 1 beraberlik almış. Galatasaray’ın mağlup olma zamanının geldiğini düşünüyorum” diye konuştu.

YUNUS ALTINBEYAZ

Editör: TE Bilişim