Konya’nın basketbol temsilcisi Selçuklu Basketbol, 5.hafta maçında Düzce Belediye’yi kendi sahasında mağlup etti. Ligde 5 maç sonunda 4.galibiyetini alan mavi beyazlı takım çıkışını sürdürdü. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Başantrenör Cengiz Karadağ, önemli konulara değindi. Düzce Belediye maçının kazanılmasında en büyük emeğin oyunculara ait olduğunu ifade eden Karadağ, Konya hakkında da açıklamalarda bulundu. 

ASLAN PAYI OYUNCULARIMIN

Düzce maçının ardından konuşan Cengiz Karadağ, maçın kazanılmasında aslan payının oyunculara ait olduğunu ifade ederek, “Maçın analizini yapmak gerekirse, ikinci periyotun son beş dakikasında yediğimiz 4 sayı ve üçüncü periyotta yediğimiz 7 sayı ile son 15 dakikada yaptığımız dirençli müdafaa karşılaşmanın kazanılmasında büyük etken oldu. Maçın kazanılmasında aslan payı oyuncularımındır. Biz de elimizden geldiğince, aklımızın yettiğince, tecrübelerimiz ile oyuncularımızı maçın içinde ve maç öncesinde desteklemeye çalışıyoruz. Oyuna giren çıkan bütün oyuncular, şartlar ne olursa olsun çok iyi oynadılar. Rakibimiz asist sayılarında ve ribaunt sayılarında ilk 4 maçlar sonunda ligde ilk 3-4 takımdan bir tanesi. Bugün inanılmaz bir ribaunt mücadelesi verdik. 55 ribaunt geçerli görülen bir rakam. Bunun yanında 16-17 asist ortalaması ile oynarken, bugün sadece 13 asistte tuttuk rakibimizi. 19 top kaybı yaptık. Bu da bizim takımımızın tecrübesine yakışmayan bir rakam oldu. Ama kafaların flu olduğu bir ortamda, temiz olmadığı bir ortamda maç içinde ciddi bir mücadelenin de olduğunu belirtirsek, enerjik ve genç bir takıma karşı 19 top kaybının ribaunttaki inanılmaz mücadeleden dolayı kabul edilebilir görüyorum kendi açımdan. Maçın genel anlamı ile bakıldığında bütün hikayesinin bu olduğunu düşünüyorum. Bir kez daha üstüne basarak, altını çizerek söylüyorum. Bu galibiyette aslan payı oyuncularım özverisi, onların kazanma isteği, sportif karakterleri, tecrübemizle birleşince tamamen onlara ait olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

TEMSİL ETMEYE GELDİK

Maddi sıkıntılar yaşayan Selçuklu Basketbol’da Başantrenör Cengiz Karadağ, yaptığı açıklamalarda Konya sahip çıktı. Karadağ, “Konya’ya hizmet etmek için geldik, hezimet yaşatmak için değil. Konya’yı temsil etmek için geldik, teslim etmek için değil” şeklinde görüş bildirdi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim