2020 Avrupa Futbol Şampiyonası H Grubu üçüncü maçında Türkiye, Konya’da oynanan maçta Fransa'yı 2-0 mağlup etti. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda rakibini konuk eden A Milli Takım, ilk yarıda Kaan Ayhan ve Cengiz Ünder ile bulduğu gollerle 2-0 üstünlük yakaladı. İkinci yarıda üstünlüğünü koruyan milliler, sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldı. H Grubu'ndaki ilk iki maçında Arnavutluk'u 2-0 ve Moldova'yı 4-0 yenen A Milli Takım, son dünya şampiyonu Fransa'ya da üstünlük kurdu. Grubunda üst üste üçüncü galibiyetini alan ve puanını 9'a çıkaran Türkiye, liderliğe yükseldi. Grupta ilk mağlubiyetini alan Fransa ise 6 puanla ikinci sıraya geriledi.

KONYA’DA BAYRAM HAVASI DEVAM ETTİ

A Milli Takım’ın Konya’da oynadığı kritik Fransa maçı öncesinde şehirde günler öncesinden hazırlıklar başladı. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda her yer kırmızı beyaza bürünürken, şehir milli takıma hazırlandı. Ramazan Bayramı’nın bitmesinin ardından Konya’da milli maç heyecanı başladı. Şehrin birçok noktasında karşılaşmanın duyurusu yapılırken, esnaflar iş yerlerini ay yıldızlı bayrak ile süsledi. A Milli Futbol Takımı, Konya’ya gelişinin ardından Mevlana Türbesi’ni ziyaret etti.

YİNE MUHTEŞEM DESTEK YİNE GALİBİYET

Daha önce Konya’da oynanan maçlarda milli takımı sahiplenen ve desteğini her şekilde belli eden Konya halkı, Fransa ile oynanan Avrupa Şampiyonası eleme maçından da milli takımına sahip çıktı. 7’den 70’e herkes kırmızı beyaza bürünerek Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’na gelirken, maçın başlaması ile ay yıldızlı takıma güven, Fransa milli takımına ise korkulu dakikalar yaşatıldı. Tribün baskısı ile Fransız futbolcuların organize ataklar geliştirilmesi engellendi. Son dakikalarda stadyum içindeki uğultu, Konya’nın milli takımını ne kadar çok sahiplendiğini gösterdi. 2-0 kazanılan karşılaşmanın ardından milli futbolcular galibiyeti taraftarlar ile birlikte kutladı.

COŞKU CADDELERE TAŞTI

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanan 2020 UEFA Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu üçüncü maçında A Milli Takımımız, Fransa’yı 2-0 mağlup etti. Maçın bitiş düdüğü ile stadyum içinde büyük coşku yaşanırken, sevinç gösterileri sokaklarına taştı. Konyalılar, milli takımının tarihi galibiyetini, caddelerde meşaleler yakarak ve marşlar söyleyerek uzun süre kutladı. 

TFF’DEN KONYA’YA TEŞEKKÜR

Konya’da verilen muhteşem destek ile kazanılan Fransa maçının ardından Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada ile Konya şehrine teşekkür etti. Yapılan açıklamada, “A Milli Takımımızın 2018 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan Fransa ile oynadığı EURO 2020 elemeleri maçında Büyükşehir Belediye Stadyumu tribünlerini dolduran futbolseverler, dünyaya örnek destekleri ile tarihi galibiyetimizde büyük rol üstlendi.  

Tribünleri kırmızı beyaz renklerle dolduran, canla başla mücadele eden takımımızın arkasında itici bir güç oynayan futbolseverler, tüm dünyaya milli birliktelik ve milli ruhumuza örnek bir gece izletti.

Ay-Yıldızlıları maç boyunca hiç durmaksızın tüm kalbiyle destekleyen futbolseverlerimiz, görsel şovları ile de müsabakaya renk katarken coşkularıyla Milli Takım taraftarlığının ne kadar değerli olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi.

Bir milli maça daha mükemmel şekilde ev sahipliği yapan tüm Konya halkına şükranlarımızı sunar; başta Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü olmak üzere tüm resmi kurum ve kuruluşlar ile Atiker Konyaspor Kulübü ve taraftar derneklerine destekleri ve misafirperverlikleri için teşekkür ederiz” denildi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim