Konya’nın en önemli markası olan Atiker Konyaspor bütün spor branşlarında faaliyet gösteren bir spor kulübü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Daha önce pek çok farklı branşı aktif hale getiren Anadolu Kartalı son olarak Selçuklu Belediyespor Basketbol Takımı’nı bünyesine katarak dev bir adım daha attı. Resmi işlemlerin birkaç gün daha sürebileceğini belirten Atiker Konyaspor İkinci Başkanı Selçuk Aksoy, Konyaspor Basketbol’u Avrupa seviyesine çıkarmak istediklerini söyledi. 

KONYA’DA BASKETBOL KÜLTÜRÜ YÜKSEK

Selçuklu Belediyespor Basketbol’u bünyelerine katma konusunun bir süredir gündemlerinde olduğunu belirten Konyaspor İkinci Başkanı Selçuk Aksoy, “Yönetim kurulu olarak geçtiğimiz günlerde nihai kararı aldık. Gerekli görüşmeler yapıldı ve birkaç gün içinde kulübün devri gerçekleşecek. Mevcut yapısı ile kulüp sıkıntılı bir süreçten geçiyordu. Hem Konya basketbolunun yaşadığı bu sıkıntıyı aşmak hem de tam anlamıyla spor kulübü olmak adına böyle bir adımı attık. Camiamıza hayırlı olsun” dedi.

 AVRUPA SEVİYESİNDE BİR TAKIM

Konya’da köklü bir basketbol kültürü olduğunu ve geçmiş yıllarda Konya takımlarının ülkemizi Avrupa’da temsil ettiğini belirten Selçuk Aksoy, “Selçuklu Basketbolu bünyemize katmaktaki amacımız sadece takımda yaşanan ekonomik problemlerin aşılması değil. Uzun vadede yine Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden, ülkemizi Avrupa’da temsil eden bir kulüp hedefimiz var. Geçmişte bunlar yaşandı. Köklü de bir basketbol kültürü var. Bu yapıyı yeniden canlandırmak istiyoruz” diye konuştu. 

ÇATI KONYASPOR OLACAK

Konyaspor Basketbol projesinin alt yapıdan bağımsız, suni bir proje olmadığını belirten Aksoy, “Biz Konyaspor’u bütün spor branşlarının çatısı haline getirmek istiyoruz. Bütün amatör branşlarda hem alt yapı kulüplerine hem de sporculara imkan tanınacak ve başarılı sporcular da Konyaspor kimliği altında toplanacak. Şehrin spor kültürünü yükseltmek ana planlarımızdan biri. Tabana doğru oluşacak bu yayılmanın Konyaspor futbol takımına da katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Konyasporluluk bilinci ile yetişmiş, şehre ve kulübe aidiyeti yüksek bir nesil için bu tür çalışmalar gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

YUNUS ALTINBEYAZ

Editör: TE Bilişim