Hırvat oyuncu, Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden ve ilk senesinde büyük bir başarıya imza atan Selçuklu Belediyespor’un başarı sırrını Yeşil Beyaz Konya Dergisi’ne anlattı. Fran, takım olmayı başardıklarını ve bu sayede başarının geldiğini ifade etti

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden ve Play – Off potasında yer alan temsilcimiz Selçuklu Belediyespor’un iki yabancı oyuncusundan biri olan Fran Pilepic, takımı ayakta tutan isimler arasın yer alıyor. Takım arkadaşlarının övgü ile bahsettiği Fran Pilepic, bu sezonki performansı ile Hırvatistan Milli Takımı’na kadar yükseldi. Başarılı oyuncu, Selçuklu Belediyespor’un başarı sırlarını Yeşil Beyaz Konya’ya anlattı.

BASKETBOLU BABAMDAN ÖĞRENDİM

Hırvatistan’ın Rijeka şehrinde 1989 yılında doğdum. Basketbol, ailemden geldiği için benim de ister istemez ilgimi çekmişti. Babam da bir basketbolcuydu. Yugoslavya Milli Takım’ında da oynamıştı. Çocukluğumdan beri hep basketbol oynamak istedim. Çocukken babam ile basketbol sahasına giderdik. Babam bana basketbolun temel hareketlerini öğretirdi. 

İSPANYA’DA HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM

İlk olarak Rijeka’da basketbol oynamaya başladım. Takımın en iyi oyuncularından biriydim ve profesyonel olmayı çok istiyordum. Rijeka’dan sonra Slavonski Brod takımına transferim gerçekleşti. Burada çok iyi bir sezon geçirdim. Bu başarılı sezonumdan sonra Bosna Hersek liginde HKK Siroki takıma transfer oldum. Burada 2 sezon geçirdim. Bosna Hersek’ten sonraki durağım İspanya oldu. İspanya’nın Bilbao takımına transfer oldum. İspanya Ligi o dönem için Avrupa’nın en zorlu ligiydi. Ve buradaki mücadelem bana çok tecrübe kattı. İspanya’da kendimi daha fazla geliştirme fırsatı buldum. İspanya’da oynamak benim hayalimdi ve bu hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. İspanya’dan sonra İtalya Ligi’ne gittim. Cantu takımında geçen sezon oynadım. Burada Play – Off’a kalamadık. Ligin ardından yazın boş kaldım. Selçuklu Belediyespor başantrenörü Serkan Erdoğan kendisi beni aradı ve Konya’ya çağırdı. Benim de transferim böylece gerçekleşmiş oldu.

SERKAN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜM

Geçtiğimiz yaz beklediğim bir teklif yoktu. Transfer sezonun sonlarına doğru Selçuklu Belediye’den teklif aldım. Koçumuz Serkan Erdoğan bizzat kendisi aradı beni. Türk basketbolunu biliyordum. Buranın ne kadar zorlu bir lig olduğunu biliyordum. Böyle bir lige geleceğimi bilmek benim için heyecan vericiydi. Kurallar gereği burada sadece 2 yabancı oynatılabiliyor bu yüzden daha fazla süre alacağımı biliyordum. Bu yüzden de teklifi kabul ettim. Takımın yeni kurulmuş olması da bana heyecan verdi.

BİZ TAKIM OLMAYI BAŞARDIK

Türkiye’ye gelmeden önce Konya’yı bilmiyordum. Yazın beklediğim tekliflerimi alamamıştım. Daha sonra Türkiye’den bir teklif olduğunu duyduğumda çok heyecanlandım ve bu teklifi kabul ettim. Ve Selçuklu Belediye yeni kurulan bir kulüp olduğu için benim ilgimi çekmişti. Yeni kurulan bir kulüp olduğu için Selçuklu Belediye’nin başarısız olacağı yönünde söylentiler vardı. Ama biz iyi bir takım olmayı başardık. Gerçekten takımda çok iyi basketbolcu arkadaşlarım var. Koçumuz da gerçekten bize çok yardım ediyor. Bizim daha iyi basketbol oynamamızı sağlıyor ve bizi çok iyi motive ediyor. Tüm bu unsurlar sonucunda daha iyi başarılar elde ederek maçlarımızı kazanıyoruz.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Şu ana kadar çok iyi sonuçlar aldık. Play – Off’a büyük ihtimalle 3. ya da 4. sıradan dahil olacağız. Tabi ki Play – Off’a kaldıktan sonra tek hedefimiz Play – Off’u kazanıp Süper Lig’e çıkmak. Sezon başında Play – Off’a kalmamızı kimse beklemiyordu. Ama şimdi Play – Off oynayacağız. Buradan en iyi şekilde çıkmalıyız. Bana göre Play – Off’un en güçlü favorisi Bursaspor, çok iyi bir taraftara sahipler ve iç sahada kolay kolay kaybetmiyorlar. 

MİLLİ TAKIM BENİ ÇOK GURURLANDIRDI

Hırvatistan Milli Takım’ına ilk kez çağrıldığım için çok gururluyum. O formayı giyebilmek benim çocukluk hayalimdi. NBA’de mücadele eden oyuncuların Milli Takıma çağrılmamasından dolayı böyle bir şans yakaladım. Ve bu şansı en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştım. Bunun için de çok gururluyum.

TAKIMDA ARKADAŞLIK BAŞARIYI GETİRDİ

Takım arkadaşlarım benim hakkımdaki düşüncelerinden dolayı çok mutlu oldum. Will Daniels ve benim için çok iyi yorumlar yapıyorlar. İki yabancı oyuncu olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya ve takımımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gittiğim her kulüpte en iyi şekilde mücadele etmeye çalıştım. Hep profesyonel olmaya çalıştım. İşimi en iyi en şekilde yapıyorum ve takım arkadaşlarımla iyi bir ortamdayız. Aramızdaki bu güzel ilişki de başarıyı getiriyor.

BASKETBOLU ÇOK İYİ BİLEN BİR HOCA

Serkan Erdoğan gerçekten çok iyi bir koç. Basketbolu çok iyi bilen bir hocamız var. Hocamız eski bir basketbolcu olduğunu biliyorum. Bize nasıl davranmamız gerektiğini biliyor. Bizi çok iyi motive ediyor. Böyle güzel ekibin bir parçası olduğum için çok mutluyum.

BURADA KALACAKSAM O TAKIM SELÇUKLU OLACAK

Henüz gelecek yıl ve sonrası için bir plan yapmadım. Türkiye’yi ve Konya’yı çok seviyorum. Burada da oynamak isterim. Türkiye’de tabi ki bir Süper Lig takımında oynamaktan gurur duyarım. Ama eğer bu gerçekleşmeyecekse yine 1. Lig’de oynayacaksam o takım kesinlikle Selçuklu Belediyesi olacaktır. 

BOŞ VAKİTLERİMİ AİLEM İLE GEÇİRİYORUM

Konya gerçekten çok büyür ve huzur verici bir şehir. Fırsat buldukça dışarı çıkıyorum ve geziyorum. Ailemle birlikte Avm’leri geziyoruz ve iyi bir lokanta bulursak dışarıda yemek yiyoruz. Boş vakitlerimi bu şekilde değerlendirmeye çalışıyorum. Buranın nüfusu Hırvatistan’ın tamamının yarısı kadar. Bu bana çok ilginç gelmişti ilk geldiğimde. Şimdi alıştım ve burayı çok sevdim.

BAKLAVA BİR HARİKA

Türk tatlılarını çok seviyorum. Özellikle baklavayı çok seviyorum. Bir harika. Ama çok fazla şekerli olduğu için fazla yiyemiyorum. 

Editör: TE Bilişim