Oldukça samimi geçen birlik beraberlik dayanışma ve moral yemeğinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in konuşmasında verdiği mesajlar geceye damga vurdu. 

TEKNİK HEYETİMİZE VE FUTBOLCULARIMIZA GÜVENİYORUZ

Birlik, beraberlik, dayanışma gecesinde ilk konuşmayı kulüp başkan Fatih Yılmaz yaptı. Başkan konuşmasında “Burada bir tanışma, kaynaşma, moral yemeğinde buluştuk. Arada bir yapıyoruz bunu ama uzun zamandır başkanımızla, başsavcımızla, il emniyet müdürümüzle bu şekilde bir araya gelmemiştik. Böyle bir buluşmadan ve kendilerini aramızda görmekten dolayı mutluyuz. Şu anda Avrupa’da önümüzde Marsilya maçı var müsabakayı alırsak gruptan çıkma ihtimalimiz ciddi manada yükselecek. Ligde de istediğimiz yerde değiliz ama amacımız yukarılara çıkmak tabi ki. Bundan dolayı teknik heyetimize ve futbolcu kardeşlerimize güveniyoruz en kısa zamanda gerekeni yapacaklardır. Mehmet Hocamız ve teknik heyetimiz aramıza yeni katıldılar ben tekrar hoş geldiniz diyorum. Kendisi donanımlı, deneyimli bir hocamız inşallah katkı sağlayacaklar Konya’mıza. Herkese bu güzel geceye katılımları nedeniyle teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

KULÜBÜMÜZÜN, TAKIMIMIZIN YANINDAYIZ, ARKASINDAYIZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek ise başkanımız Fatih Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ederek sözlerine başladı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek önemli mesajlar verdiği konuşmasının başında “Uzun zamandır belki planladığımız ama şimdi gerçekleştirebildiğimiz bir akşam buluşmasındayız. Teknik direktörümüze ve teknik heyetimize başarılar diliyoruz. Mehmet Hocamız ve diğer hocalarımız Konya’nın ruhuna, kimliğine ve yapısına uyabilecek olan kıymetli hocalarımız. Ben Konya’mıza ve takımımıza katkı yapacaklarını düşünüyorum, biliyorum. Konya yöneticileri olarak, Konyalılar olarak dün olduğu gibi bugün de kulübümüzün, takımımızın yanındayız, arkasındayız” dedi.

DÜŞÜŞLER YÜKSELİŞLER YAŞADIK FAKAT DESTEĞE HEP DEVAM ETTİK

Belediye Başkanımız Akyürek “Belediye başkanlığına 2004 yılında gelmiştim, üçüncü dönemimdeyim. Takımımızın iyi günlerini gördük kötü günlerini gördük. Düşüşler yaşadık yükselişler yaşadık fakat hep aynı doğrultuda takımımıza ve Konya’nın sporuna destek vermeye çalıştık. Görev aldığımızda Konyaspor futbol ailesi, futbolcularımız Zafer’de bir iş hanının üst katında ve çok müsait olmayan ortamlarda bilmiyorum Ömer Ali hatırlar Selim hatırlar belki bilmiyorum başka arkadaşlarımız var mı…? Böyle bir iş hanında kalıyordu futbolcularımız. Antrenmana gidip geliyor ve geldikten sonra duş alabiliyorlardı, antrenman sahaları da yeterli değildi. İlk önce Tatlıcak mevkiinde Konyaspor Kulüp Binası’nı yaptık hep birlikte sonra Kayacık’ta şu anda bulunduğunuz alanı hayata geçirdik. Orada antrenman sahaları, zeminden ısıtmalı antrenman sahasını da geçtiğimiz yıl faaliyete geçirdik. O kompleksimiz daha da büyüyecek. Altyapı takımlarımız ve diğer bazı tesislerimiz oraya orta vadede ilave edilecek. Şu anda kaldığınız tesisten daha fonksiyonel bir tesisi daha oraya inşallah bakanlarımızla birlikte ya da belediye olarak kazandıracağız” şeklinde konuştu. 

Belediye Başkanımız Tahir Akyürek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Aynı zamanda Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nu belediye eliyle gerçekleştirdik hamd olsun ve stadyumumuz açıldıktan sonra uluslararası bazı yarışmalarda o dönemlerde yapılan dünyanın en iyi beş stadı arasına girdi. Hem akustiğiyle, hem mimari tarzıyla hem sosyal imkânlarıyla… Stadyum Konyaspor’a güç katmış oldu ve tesisleşme Konyaspor’u güçlendirmiş oldu. 2004’te biz seçim çalışmalarını yaparken bazı arkadaşlarımız şöyle bir paragraf yazdırdı seçim vaadi olarak ben kendi elimle de metni düzenledim sonra; ‘tesisleşmesiyle, kurumsallaşmasıyla ve sportif açıdan Avrupa takımı Konyaspor’u meydana getirmeye çalışacağız’ demiştik. On sene bu cümle hep karşıma çıktı. Her seçimde o afişleri gösterdiler ‘hani Avrupa takımı Konyaspor ne oldu?’ diye. Stadyum yaptık, tesis yaptık, antrenman sahası falan yaptık demeniz yetmiyordu. Ama hamd olsun takımımız o seviyelere de ulaştı.

TRABZONSPOR MAÇINDA YAPILANLARI UNUTAMIYORUM

Türkiye Kupası’nı, Süper Kupa’yı aldı takımımız. Ben, bütün futbolcu ve yönetici arkadaşlarımızı Konya tarihine geçen bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Fakat her başarının bir bedeli vardır biliyorsunuz. Kıskançlıklarla ve hasetlik duygularıyla da karşılaştık. Şöyle ki. Biz birçok rakibimize göre daha sınırlı bir bütçeyle, sınırlı imkânla yola devam ettiğimiz halde bu başarıların gelmesi hem dikkat çekti hem de kıskançlıklara yol açtı. Sezon başlarken ben bunu şahsen izlediğimde müşahede ettim. Mesela Trabzon maçında yapılanları ben unutamıyorum. Bir arkadaşımızın ayağı kırıldı orada neredeyse can çekişiyordu ama kimse aldırmadı orada. Onu hala unutamıyorum. Cenab-ı Hak’tan hepiniz için bunu diliyorum sakatlıktan böyle felaketlerden muhafaza buyursun. 

KONYASPOR AİLESİ GÜÇLÜ BİR AİLE- SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ

Ben şu anda yaşadığımız süreci de değerlendiriyorum. Konyaspor ailesi güçlü bir aile. Biraz önce Mehmet Hocamızla görüşürken Hocamız da aynı ifadeleri kullandı karakterli bir oyuncu topluluğuna sahibiz bu çok önemli. Bireysel olarak ayrı ayrı değerlendirilebilir. Ama önemli olan bir uyumu bir aile ortamını yakalamaktır, önemli olan karakterli bir duruşa sahip olmaktır. Sizlerin öyle bir duruş içinde olduğunuzu biliyoruz. Futbol ailesinin olumlu-olumsuz yönlerini de takip ediyoruz. Burada hem teknik heyetimizin hem oyuncu grubumuzun hem yönetim kurulumuzun futbol ailesi içinde erdemli tavrı temsil ettiklerini, karakterli duruşu temsil edenlerden olduğunu biliyoruz. Konya olarak sizlerle bu açıdan da gurur duyuyoruz. Başarılar tamam, duruş da çok önemlidir. Bu duruş bizi zaten bugüne kadar başarıya götürdü bundan sonra da hiç endişe etmiyorum başarıya götürecek. 

GEREKEN HER ŞEYDE VARIZ, DESTEKÇİNİZİZ

Bazen konuşurken şunu söylüyordum nasıl Barcelona’nın Nou Camp’ı varsa nasıl Real Madrid’in Bernabeu’su varsa nasıl Brezilya’da Maracana varsa Konya’da da Konya açısından böyle bir marka oluşturacağız demiştik. Hamd olsun belli seviyeleri kazandık, kazandırdınız. Bundan sonra da başarılarda buluşmak dileğiyle hepinize sağlıklı bir sezon diliyoruz. Bizim için sezon yeni başlıyor, gerçekten öyle. Teknik heyetimizle, futbolcumuzla, seyircimizle ve Konya’yla birlikte sezona adeta yeni başlıyoruz. Allah sakatlıklardan korusun başarılar diliyoruz. Biz tabi kendi yoğunluğumuzdan her zaman fiziki olarak, fiili olarak sizlerle buluşamıyoruz ama gönlümüz, imkanlarımız problem olduğunda gereken her şeyde varız, destekçiniziz. Bu duyguyla hepinize teşekkür ediyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek, Cumhuriyet Başsavcımız Bestami Tezcan, Emniyet Müdürümüz Şükrü Yaman, başkanımız Fatih Yılmaz, teknik direktörümüz Mehmet Özdilek ve futbolcularımızla uzun süre gündemle ilgili sohbet etti. Büyükşehir Belediye Başkanımız gecenin sonunda birlik beraberlik dayanışma ve moral gecesine katılan herkesle tek tek tokalaşarak uğurladı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim