Türkiye Sutopu Federasyonu tarafından gerçekleştirilen 'Sutopu Antrenör ve Sporcu Gelişim Semineri' Selçuklu Belediyesi Beyhekim Yüzme havuzunda gerçekleşti. Seminere Sutopu Federasyonu As Başkanı Prof. Dr. Reha Alpar ve Sutopu Erkek Milli Takımlar Başantrenörü Sinan Turunç ve Sutopu il temsilcisi ve Selçuklu Belediyespor Kulübü Sutopu ve Yüzme Takımı Sorumlusu Hasan Seren katıldı. Seminerde Sutopu antrenörlerine öncelikle dijital ortamda hazırlanan eğitimler, ardından yüzme havuzunda gerçekleştirilen uygulamalı eğitim verildi. Selçuklu Belediyespor Kulübü Sutopu takımı sporcularının da hazır bulunduğu eğitimde sporcuların ve antrenörlerin gelişimine yönelik eğitimler verildi.

ALPAR: KONYA SUTOPU ŞEHRİ OLABİLİR

Seminerde konuşan Sutopu Federasyonu As Başkanı Prof. Dr. Reha Alpar, “Konya’nın çok büyük bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Çok büyük bir şehir ve önemli bir nüfusa sahip. Ben her zaman söylüyorum ‘Konya neden bir sutopu şehri olmasın’ diye. Bunun için her türlü donanıma sahip bir şehir. Selçuklu Belediyesi özellikle yüzme ve sutopu branşlarına çok büyük bir destek veriyor. Selçuklu Belediyespor Tesis ve sporcu altyapısıyla örnek bir kulüp haline geldi. Sutopu takımının başında da değerli bir antrenörleri var” ifadelerini kullandı.

TURUNÇ: ANTRENÖRLERİMİZE ve SPORCULARIMIZA YARDIMCI OLMAK İSTİYORUZ

Seminerle ilgili konuşan Sutopu Erkek Milli Takımlar Başantrenörü Sinan Turunç ise eğitimin 3 gün boyunca süreceğini belirtti. Turunç, “Belirlediğimiz 8 ilde 'Sutopu Antrenör ve Sporcu Gelişim Semineri’ adıyla antrenör ve sporcu arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Ayda iki şehirde bu eğitimleri yapmayı hedefliyoruz. Şehirlerimizdeki  Sutopu takımlarıyla bir araya gelerek sporcu ve antrenör arkadaşlarımızın gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bizlere bu konuda tesis ve sporcu anlamında katkı sağlayan Selçuklu Belediyesi’ne de teşekkür ederiz” dedi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim