Türkiye Basketbol Ligi’nde normal sezonu 7.sırada bitiren ve Play – Off oynama hakkı kazanan Konyaspor Basketbol Takımı, yarı final serisini ilk maçında OGM Ormanspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısını 35-38 önde kapatan yeşil beyazlı takım iyi oyununu ikinci yarıda da sürdürdü. Son periyotta maçı koparan ve farkın kapanmasına izin vermeyen temsilcimiz karşılaşmadan 59-73 galip ayrıldı ve seride 1-0 öne geçti. Ormanspor ve Konyaspor Basketbol arasındaki serinin ikinci maçı Perşembe günü saat 16.00’da Sait Zarifoğlu Spor Salonu’nda oynanacak. Yarı final serisinde 3 galibiyete ulaşan takım finale yükselecek ve Sigortam.Net İTÜ – Akhisar Belediye eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.

İLK YARIDA KONYASPOR ÜSTÜNLÜĞÜ

Konyaspor Basketbol, deplasmanda Ormanspor ile oynadığı karşılaşmaya iyi başladı. Maçın başında üst üste sayılar bulan yeşil beyazlı takım, ilk periyotun sonlarında savunmada yaptığı hatalar ile geriye düştü. Karşılaşmanın ilk 10 dakikalık bölümü 25-19 ev sahibi takımın üstünlüğü ile sona erdi. İkinci periyotta daha diri bir oyun ortaya koyan Konyaspor, geride olmasına rağmen son saniyelerde hücumdaki etkinliği ile öne geçmeyi başardı. Maçın ilk yarısı 35-38 Konya ekibinin üstünlüğü ile sona erdi. Bu bölümde Konyaspor’da Marcus Hall 12 sayı 3 ribaunt, Jackie Carmichael 10 sayı 3 ribaunt ile oynadı. 

İKİNCİ YARIDA FARKI AÇTI

Karşılaşmanın ilk yarısını önde kapatan Konyaspor Basketbol, üçüncü periyota da iyi başladı. Rakibin savunmadaki hatalarını iyi değerlendiren yeşil beyazlı takım, kendi savunmasında da etkili oldu ve farkı açmayı başardı. Maçın üçüncü periyotu 47-61 Konyaspor’un üstünlüğü ile sona erdi. Mücadelenin son bölümünde Konyaspor farkın kapanmasına izin vermedi. Maçı eline alan ve farkı açan yeşil beyazlı takım karşılaşmadan 59-73 galip ayrıldı. Bu galibiyetle temsilcimiz yarı final serisinde 1-0 öne geçti.

İKİNCİ MAÇLAR PERŞEMBE GÜNÜ

Türkiye Basketbol Ligi Play – Off yarı finalinde ilk maçlar oynandı. Serinin ikinci maçları Perşembe günü oynanacak. 23 Mayıs Perşembe günün programında Konyaspor Basketbol, yine deplasmanda OGM Ormanspor ile karşılaşacak. Bu maç Sait Zarifoğlu Spor Salonu’nda oynanacak. Günün diğer maçında Sigortam.Net İTÜ, kendi evinde Akhisar Belediye’yi konuk edecek. İki mücadele de saat 16.00’da başlayacak. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim