Korona virüs nedeniyle liglere verilen ara sonrası 20 Mayıs'ta Riva'da toplanan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi ile Kulüpler Birliliği, Süper Lig'in 12 Haziran'da tekrar başlaması için hemfikir olmuştu. TFF Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye'nin mevcut şartlarını değişimini göz önünde bulundurarak, ligin başlama konusundaki kesin tarihi ise 28 Mayıs'ta yapacakları basın toplantısında kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtmişti.

Yarın Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde son kez toplanacak olan TFF Yönetimi, liglerin son durumunu kamuoyuna duyuracak. Öte yandan bugün yapılacak olan son zirvede, küme düşme konusunun da masaya yatırılması ve nihai kararın açıklanması bekleniyor.

KARAK KESİN OLACAK VE DEĞİŞMEYECEK

Türkiye liglerinin ertelenmesinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu uzun süre herhangi bir tarih açıklamamıştı. Farklı senaryolar için pek çok planlama yapılırken ilk düşünce 12 Haziran’da ligleri başlatmak oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir 12 Haziran’ı başlangıç tarihi olarak belirlediklerini açıklamış ancak ‘şimdilik’ ifadesini kullanmıştı. Kulüpler 12 Haziran’a göre hazırlıklarına devam etse de belirlenen tarihin bağlayıcılığı olmadığı konuşulmuştu. Türkiye Futbol Federasyonu bugün yapacağı toplantıda kesin kararı alacak ve kamuoyuna duyuracak. Alınacak olan karar çok sıra dışı bir durum söz konusu olmadıkça da değişmeyecek.

12 HAZİRAN KABUL

KÜME DÜŞMEME RED

Türkiye Futbol Federasyonu’nun bugün yapacağı toplantıda pek çok karar önemli karar alınacak olsa da 2 konu kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. İlk olarak liglerin ne zaman başlayacağı sorusu cevap bulurken öte yandan ligdeki 8 takımın başvurusu ile ortaya atılan “Bu sezon küme düşme olmasın” şeklindeki öneri ise karar bağlanacak

TFF’nin Süper Lig’in başlangıç tarihi olarak 12 Haziran’ı kesinleştirmesi, küme düşme konusundaki öneriyi de reddetmesi bekleniyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim