Şampiyonluk yarışında rakiplerine fark atan iki ekip, Selçuklu Belediyespor ile Akşehir Bld. Kültürspor bu haftada da kazanarak liderlik yarışını devam ettirdi 

Amatör Küme Süper Grup'ta hafta sonu oynanan maçlar ile 14 hafta geride kalmış oldu. Önemli bir sürprizin yaşanmadığı haftada favori takımlar haftayı kayıpsız kapattı. Şampiyonluğun iki adayı Selçuklu Belediyespor ve Akşehir Bld. Kültürspor, evlerinde oynadıkları maçları rahat bir şekilde kazandı. Grupta oynadığı 14 maçın 13'ünü kazanan ve 1 maçında da berare kalarak 40 puan toplayan Selçuklu Belediyespor, bu hafta kendi evinde ligin son sıralarında yer alan Kulu Belediyespor'a gol yağdırdı. 10 golün atıldığı maçı Selçuklu Belediyespor 8-2 kazandı. Zirve yarısında Selçuklu Belediyespor'un en büyük rakibi olan Akşehir Bld. Kültürspor ise Ereğli Belediyespor'u 2-0'lık bir skorla yenerek zirve takibini sürdürdü.

ZİRVENİN YENİ TAKİPÇİSİ BEYŞEHİR BLD. SPOR

Ligde üçüncü sırada olmasına rağmen zirveyle arasında 13 puan fark açılan Beyşehir Belediyespor ise deplasmanda orta sıralarda yer alan Anadolu Derespor karşısında 4-1 ile galip geldi. Bu galibiyet ile puanını 27'ye yükselten Beyşehir Belediyespor 5. sıradan 3. sıraya yükselmiş oldu. Gruptaki bir diğer karşılaşma Ilgınspor ile Muhasebe Gençlerspor arasında oynandı. Son karşılaşmalar öncesi 3. Sırada bulunan Ilgınspor, Muhasebe Gençlerspor'a kendi evinde 1-0 yenilerek, 3.'lük koltuğundan olarak 4. sıraya geriledi.

ALT TARAF KAYNIYOR

Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Akşehir Endüstrispor ile küme düşme hattına girmek istemeyen Selçukluspor arasında oynanan maçta gülen taraf 2-1'lik skor ile Akşehir Endüstrispor oldu. Bu skorla kümeden düşmekten kurtulmaya çalışan Akşehir Endüstrispor biraz rahatlarken, Selçukluspor alt tarafa biraz daha yaklaşmış oldu. Grupta topladığı 5 puanla son sırada yer alan Bozkır Gençlerbirliği ise deplasmanda Kadınhanı Belediyespor ile karşılaştı. Karşılaşma başladığı skorla 0-0 bitti. 

14. Haftada alına sonuçlar şöyle: Kadınhanı Belediyespor  0 – 0 Bozkır Gençlerbirliği, Akşehir Endüstrispor 2 - 1 Selçukspor, AkşehirBld.Kültürspor  2 – 0 Ereğlispor, Selçuklu Belediyespor 8 – 2 Kulu Kelediyespor, Ilgınspor 0 – 1Muhasebe Gençler, Anadolu Derespor 1 – 4Beyşehir Belediyespor

UĞUR ERSOY

Editör: TE Bilişim