Bölgesel Amatör Ligi 7. Grup’ta geride kalan 8 haftada sadece 1 galibiyet alan ve ligde alt sıralarda bulunan Ereğlispor’da sular durulmuyor. Geçtiğimiz haftalarda futbolcuların toplu bir açıklama yaparak maça ve idmana çıkmayacaklarını belirtmesinin ardından, bu haftada Kulüp Başkanı Bilgin Kamış, bir açıklama yaparak topu eski teknik heyete attı. Kamış açıklamasında hata yaptıklarını da ifade ederek, “En büyük hatamız sözde Ereğlisporlulara güvenmek” dedi. Sezon başında takımın başında bulunan Ereğlili Antrenör Himmet Kök ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada iddiaları kabul etmedi.

BAŞKAN KAMIŞ’TAN EREĞLİLİLERE ÇAĞRI

Ereğlispor Kulüp Başkanı Bilgin Kamış açıklamasında, sezon başı kadroyu Himmet Kök’ün kurduğunu dile getirerek, “Sezon öncesi yapılan teknik heyet ve kadro yapılanmasında yapılan hataları kabul ediyoruz. Biz bu kadroyu sezona başladığımız teknik heyet raporları ve teknik heyetin istekleri üzerine oluşturduk. Biz de insanız hata yaparız en büyük hatamız ise sözde Ereğlisporlu arkadaşlara güvenmek oldu. Biz rakiplerimizden çok Ereğlisporlu gibi görünüp kendi menfaatleri için uğraşan ve kulübümüzü yıpratmaya çalışan kişilerle mücadele ettik. Neyse ki bunları geride bırakarak hatalarımızdan ders çıkardık ve çıkarmaya devam ediyoruz. Son 2-3 haftada toparlanan takımımız bugün bu yerde ise sezon öncesi yapılan yanlışların hem şahsıma ve hem kulübüme olan cezasını çekmekteyiz. Son haftalarda umut veren ve ışık saçan gençlerimizle küllerimizden yeniden doğacağız. Ereğlili hemşerilerimiz, taraftarlarımız ve Ereğlispor sevdalılarına buradan bir mesajım var. Bizi, bizleri yalnız bırakmayınız, bu desteği görür hissedersek sonuna kadar pes etmeden mücadele edeceğimize ekibim ve kendi adıma söz veriyorum. Buradan siyasilere, iş adamlarına, oda başkanlarına ve Ereğli’mizin ileri gelen büyüklerine sesleniyorum; Ereğli’mizin köklü kulübü Ereğlispor’a maddi ve manevi destek olmalarını rica ediyorum. Buradan en büyük teşekkürü Ereğli Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Oprukçu’ya sunuyorum. Bizi asla yalnız bırakmayan başkanımıza minnettarız teşekkürler” ifadelerini kullandı.

FUTBOLCULARIMIZA GÜVENİMİZ TAM

Ereğlispor Genel Kaptanı Osman Koçak ise açıklamasında, “Ligin ikinci yarısında kendi sahamızda oynayacağımız Konya takımlarına karşı büyük avantaj sahibiyiz ve teknik heyetimizin raporları doğrultusunda gerekli takviyeleri yapacağımıza ve yanılmayacağımıza emin olabilirsiniz. Teknik heyet ve futbolcularımıza güvenimiz tamdır ve Allah’ın izniyle birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklardır. Çocukluğumuzun aşkı Ereğlispor’a çocukluğumdan beri hem futbolcu, hem altyapı hocası hem yönetim kurulunda birçok görev yaptım ve yapmaktan gurur duyuyorum. Sözde Ereğlisporlular yokken biz vardık ve Allah’ın izniyle de var olmaya devam edeceğiz” dedi.

KÖK İDDİLARI KABUL ETMEDİ

Ereğlispor’da sezon başında takımın başında olan ve daha sonra yolların ayrıldığı Antrenör Himmet Kök, Başkan Kamış’ın iddialarını yalanlayarak, “Ereğlispor yönetiminde yer alan, yönetemeyenler açıklama yapmışlar. Teknik heyet hataydı oyuncuları onlar istedi falan filan. Benim kurduğum kadroyu bozmasaydınız bir bir kaçırmasaydınız, akitleri yerine getirseydiniz, verdiğiniz sözleri tutsaydınız, takımı isyana zorlamasaydınız biz şu an ilk 3’ün içinde olurduk” şeklinde açıklama yaptı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim