Yetiştirdiği sporcular ve spora verdiği önemle dikkat çeken Konya, çalışmalarının karşılığını almaya devam ediyor. 2018 yılında ulusal ve uluslararası alanda birçok madalya kazanan Konyalı sporcular, başarılarını 2019 yılında da devam ettiriyor. Son olarak para tekvando branşında Konya’ya altın madalya getiren sporcular, başarını devam ettirmek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

SPORDA KONYA FIRTINASI ESTİ

Konyalı milli sporcular Şubat ayında katıldıkları Avrupa ve Dünya şampiyonalarında elde ettikleri dereceler ile Türkiye ve Konya’yı en iyi şekilde temsil ederek uluslararası arenada ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmayı başardı. İşte Konyalı sporcuların elde ettiği başarılar; para tekvadoda Nurgül ve Sami Dünya Şampiyonu oldu. Antalya’da düzenlenen ve 68 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun mücadele ettiği 8. Para-Tekvando Dünya şampiyonasında Konyalı sporcular Nurgül Bilek 49 kiloda, Mehmet Sami Saraç ise +75 kiloda Dünya Şampiyonu oldu.

HALTERDE ÜÇ MADALYA

Dünya Kupası’nda Sibel’den gümüş, Besra ve Yasemin’den bronz madalya geldi. Dubai'de düzenlen 10.Para Halter Dünya Kupası'nda milli sporculardan 73 kiloda podyuma çıkan Sibel Çam, 115 kiloluk kaldırışıyla gümüş madalya, 55 kiloda 110 kiloluk kaldırışıyla Besra Duman ile 61 kiloda 100 kiloluk kaldırışıyla Yasemin Ceylan Baydar, bronz madalya kazandı.

AVRUPA İKİNCİLİĞİ ARZU’DAN

Karatede Arzu Firdevs Koç Avrupa ikinciliği kazandı. Danimarka’nın Aalborg kentinde 51 ülkeden 1092 karatecinin katıldığı 46. Ümit, Genç ve U21 Avrupa Karate Şampiyonası'nda Konyalı sporcu Arzu Firdevs Koç, Kata dalında gümüş madalya kazanarak Avrupa ikincisi oldu.

AVRUPA KOTASI GELDİ

Musab Aydın kazandığı altın madalya ile Avrupa şampiyonasına kota aldı. Antalya’da 66 ülkeden 2094 sporcunun mücadele ettiği 4. Tekvando Dünya Başkanlık Kupası’nda yıldızlar kategorisinde Musab Aydın, +65 kiloda altın madalya kazanarak Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim