Atletizm'den bisiklete, güreş'ten voleybol'a kadar çeşitli şampiyonalardan yer alan Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, önemli dereceler elde etti

ATLETİZMDE FİNAL SEVİNCİ

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan Küçükler Atletizm Yarışmaları'nın yarı finali Konya'da yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü yarı finallere erkekler A ve B takımı ile katılırken bayanlarda ise tek takım olarak katıldı. Yarışmalarda Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcularından Melek Yok ferdi olarak yüksek atlamada ikinci olurken erkekler 1000 metre yarışlarında Özcan Göral üçüncü oldu. Takım olarak ise 5x80 metre bayrak yarışlarında ikinci olan Konya Büyükşehir Erkekler A Takımı, genel klasmanda üçüncü olarak 28 Haziranda İzmir'de 16 takımın katılacağı finallerde yarışma hakkı elde etti.

 

PEDALLAR KÜTAHYA'DAN MADALYA İLE DÖNDÜ

Türkiye Bisiklet Federasyonu faaliyet programında yer alan Celal Fidan Yol Bisikleti Yarışları Kütahya'da yapıldı.

 Çeşitli illerden gelen yaklaşık 300 bisikletçinin Türkiye şampiyonu olabilmek için mücadele ettiği yarışlar, kategorilerine göre yol yarışları, tırmanma yarışları ve kriteryum yarışları şeklinde yapıldı. Kütahya-Tavşanlı istikametinde yapılan yarışlarda, Konya Büyükşehir Belediyespor sporcusu Abdülsamet Çekirdek 10 kilometrelik Yıldız Erkek-B ferdi klasman tırmanma yarışlarında birinci, 25 kilometrelik Yıldız Erkek-B ferdi klasman kriteryum yarışlarında da ikinci oldu. Konya Büyükşehir Belediyespor, yarışları Yıldız Erkek-B takım klasmanında üçüncü olarak tamamladı.

 

 

İŞİTME ENGELLİ GÜREŞ TAKIMINDAN ÖRNEK BAŞARILAR

Türkiye İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası Çankırı Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda 15 ilden 150 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde serbest ve grekoromen stilde yapılan yarışlarda yıldızlar kategorisinde Konya Büyükşehir Belediyespor'dan 46 kiloda Muzaffer Vural, 50 kiloda Yusuf Mücahit Kaç, 58 kiloda Cavit Kaç, 85 kiloda Cuma Sarıgül ikinci olurken; 58 kiloda Fatih Yırık, 63 kiloda Memiş Ökten, 68 kiloda Ömer Sezer Kocayiğit, 74 kiloda Emir Gür üçüncü oldu. Gençler kategorisinde ise 60 kiloda Cevat Parlak, 68 kiloda Seyfettin Yılmaz, 74 kiloda İsmail Karabacak üçüncü oldular. 

Konya Büyükşehir Belediyespor İşitme Engelliler Güreş Takımı şampiyonayı yıldızlar kategorisinde hem serbest hem de grekoromen stilde ikinci, gençler kategorisinde ise serbest stilde üçüncü olarak şampiyonayı tamamladı.

MİNİK PEHLİVANLAR BURSA'YA DAMGA VURDU

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından alt yapılardaki rekabeti artırmak amacıyla Bursa'da düzenlenen 14 Yaş Grekoromen Stil Minik Erkekler Türkiye Güreş Şampiyonası'ndan Konya Büyükşehir Belediyesporlu sporcular başarıyla döndü.

Bursa Nilüfer Spor Kompleksi'nde yapılan şampiyonada Konya Belediyespor sporcularından 32 kiloda İsmail Oruçoğlu ile 42 kiloda Süleyman Can birinci olurken; 38 kiloda Abdullah İrenci üçüncü, 47 kiloda Muhammed İrenci beşinci, 53 kiloda Selman Acun da yedinci oldu. Konya Büyükşehir Belediyesispor takım olarak şampiyonayı ikinci sırada tamamlarken minik sporcular gelecek adına umut verdiler.

 

GENÇ VOLEYBOLCULAR FİNALDE 

Kısa bir süre önce Türkiye Voleybol 2. Ligi'ne yükselen Konya Büyükşehir Belediyespor kulübü A takımının  ardından, gençler takımı da başarılarıyla dikkat çekiyor. 

Konya Büyükşehir Belediyespor Genç Erkekler Voleybol Takımı, Mersin'in Anamur ilçesinde düzenlenen Genç Erkekler grup maçlarında grubu zirvede tamamlayarak 25-27 Mayıs tarihlerinde yapılacak yarı finallere gitmeye hak kazandı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim