Günümüzde ailelerin birinci gündemi, çocuklarının öğretim hayatlarıile ilgili oluyor. Oysa sosyal aktivite, özellikle de spor yapmak, çocuk vegençlerin hem derslerdeki, hem de hayattaki başarısını artırıyor. Fatih EğitimKurumları Psikolojik Danışmanı Hakan Metan, gençleri başarıyaulaştırmanın ve enerjilerini pozitife çevirmenin en önemli ve güzel yollarındanbirinin spor olduğunu söyledi.

Metan, spor yapmayan çocukların tüm enerjilerini ya bilgisayara, yatelevizyona ya da cep telefonuna verdiğini dile getirdi. Sporun gençleri kötüalışkanlıklardan da uzak tuttuğunu ifade eden Metan, ailelerin de bu konudaçocukları yönlendirmeleri gerektiğine dikkat çekti.

SALDIRGANLIKDÜRTÜSÜNÜ DİZGİNLİYOR

Sporun saldırganlık dürtülerini doğal yolla ve sosyal kurallarauygun olarak
boşaltmayı öğrettiğini belirten Fatih Koleji Psikolojik Danışmanı Hakan Metan, “Ailelerin çoğu,çocuklarının bir sporla ilgilenmelerini isterler. Ancak bazıları ya bunuyeterince önemseyip öne çıkarmaz ya da öğrencinin yapmak istediği sporbranşından kaygı duyarak istediği branşta spor yaptırmazlar. Bunun için ailelerçocuklarının gelişimlerini takip edebilecek kurumlara yönlendirmelidirler.Çocuğunuz spor yapmasa, sanatsal veya kültürel bir etkinlikte bulunmasa neyapacak? Günümüz gençlerini olumluya yönlendirebilmek ve negatif enerjilerinipozitife çevirmenin en güzel yollarından biri spordur. İhmal edilmemesigerekir” diye konuştu.

Metan, Fatih Koleji olarak amaçlarının tüm öğrencilere kendisevdikleri alanda sportif imkânlar sunmak olduğunu belirterek, ‘Bu doğrultuda haftaiçi ve hafta sonu birçok branşta kulüp faaliyetlerimiz devam etmektedir.Kulüplerimiz sportif, sosyal, kültürel ve sanatsal açıdan öğrencilerimizingelişimini desteklemek amacıyla uzman kadrolar tarafından yürütülmektedir’ dedi.

SPOR YAPMAKZEKÂYA DA OLUMLU KATKI SAĞLIYOR

Düzenli sporun fiziksel ve sosyal gelişime katkılarının olduğunubelirten Hakan Metan, ayrıca insan zekâsının bazı yönlerine de olumlu yöndekatkı sağladığının bilindiğini kaydetti. Sporun çocuğa kendini kontrol etmeyi,konsantre olabilmeyi, iradesini kullanabilmeyi öğrettiğini aktaran Metan, sporyapan çocukların yapmayan çocuklara karşı hayatı daha anlamlı ve sağlıklıyaşadığını kaydetti. Aileleri bu konuda bilinçli olmaya davet eden Metan,sportif etkinliğin kişilik üzerine olumlu etkilerini şu şekilde paylaştı: Spor,karakterin şekillenmesinde önemli rol oynar. Takım sporları, iş birliği yapmayıöğretir. Bireysel sporlar, kişisel disiplini geliştirir. Beden eğitimindekiserbestlik, öğrenci-öğretici ilişkilerini geliştirerek, sporcunun sosyalleşmesürecini kolaylaştırır.

SPOR SERVİSİ


Editör: TE Bilişim