TFF Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor bugün evinde çok kritik bir mücadeleye çıkacak. Ateş hattında bulunan ve ligden düşmenin en önemli adayı haline gelen Anadolu Kartalı, bugün evinde lider Medipol Başakşehir’i konuk edecek. Konyaspor ligde kalma umutlarını sürdürebilmek için mutlaka kazanmak zorunda. Trabzonspor’un 4 puan önünde lider konumda olan rakip Başakşehir ise şampiyonluk için Konya’dan 3 puanla dönmek istiyor.

Mücadele Konya Büyükşehir Stadı’nda oynanacak ve saat 21.00’de başlayacak. Karşılaşmayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır’ın yardımcılığını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaparken, maçın dördüncü hakemi ise Caner Ak.

KONYASPOR İÇİN SON ŞANSLAR

Evinde aldığı Çaykur Rizespor galibiyeti ligde adına umutlanan Konyaspor, geçen hafta Gaziantep FK karşısına çıkmıştı. Maçın büyük bölümünü önde götüren Anadolu Kartalı, son bölümde yenilen gollerle maçtan mağlup ayrılmış ve düşme hattının en önemli adayı haline gelmişti. Yeşil Beyazlılar bugün evinde ligin lideri Medipol Başakşehir’i ağırlayacak. Konyaspor’un ligde kalma umutlarını sürdürebilmesi için mutlaka 3 puan alması gerekiyor.

Gelecek hafta Trabzonspor’a konuk olacak olan Konyaspor, son hafta da Alanyaspor’u evinde konuk edecek. Anadolu Kartalı’nın bu maçlardan en az 6 puan çıkarması gerekiyor.

RAKİP ŞAMPİYONLUK İÇİN GELDİ

Konyaspor’un bugünkü rakibi Medipol Başakşehir ise Konya’ya şampiyonluk umudu ile geldi. Son 3 haftaya 4 puan farkla giren Başamşehir, Trabzonspor maçının sonucuna göre şampiyonluğunu bu hafta ilan edebilir. Rakibin de kazanması durumunda son 2 haftaya 4 puanlık farkı koruyarak girmek isteyecek olan Başakşehir, mutlak 3 puan istiyor.

Rakip Başakşehir son 12 maçta 10 galibiyet 2 beraberlik alarak şampiyonluğun en büyük adayı haline gelmişti.

KONYASPOR’DA ÖNEMLİ BİR EKSİK YOK

Konyaspor’da bugünkü zorlu maç öncesi önemli bir eksik bulunmuyor. Geçen hafta oyuncu girdikten sonra sakatlanarak çıkan kronik sakat Hurtado ve 2 haftadır sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Guilherme Sitya dışında eksik bulunmuyor. Kart cezası nedeniyle geçen hafta oynayamayan Amir ve Jens Jonsson’un forma giyebileceği maçta gol bölgesinde kimin oynayacağı merak konusu. Taraftar Riad Bajic’i sahada görmek istemezken, teknik heyetin nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.

RAKİPTE DE EKSİK YOK

Medipol Başakşehir'de İttifak Holding Konyaspor mücadelesi öncesinde eksik bulunmuyor.  İstanbul ekibinde kart cezası biten Moldovalı stoper Alexandru Epureanu da bu mücadelede forma giyebilecek.  Medipol Başakşehir'de Fransız forvet Enzo Crivelli ve Fransız sol bek Gael Clichy sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Bu iki futbolcu, Konyaspor mücadelesinde sarı kart görmeleri halinde turuncu-lacivertli takımın 33. haftada sahasında Hes Kablo Kayserispor ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim