Konyaspor Futbol Akademisi’nde 2018-2019 sezonunun tamamlanmasının ardından Akademi Menajeri Taner Ay, açıklamalarda bulundu. Konyaspor’un uzun vadede başarılı olması için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Ay, “Son dönemlerde yakalanan başarılar sistemli ve programlı çalışmaların sonucunda alınmıştır” dedi

 Son dönemde milli takıma gönderdiği oyuncular ve liglerde elde ettiği başarılar ile dikkat çeken Konyaspor Futbol Akademisi’nde Akademi Menajeri Taner Ay sezon değerlendirmesi yaptı. Yapılan projeler hakkında bilgi veren Ay, konuşmasının ardından akademiye imkan sağlayan ve destek veren Konyaspor Kulüp Başkanı Hilmi Kullak’a teşekkür etti.

SİSTEMİ ÇALIŞMANIN SONUCU

Konyaspor Akademi Menajeri Taner Ay’ın yaptığı değerlendirmeler şu şekilde; “Konyaspor Futbol Akademisi olarak 2018-2019 sezonunu geçen hafta oynadığımız müsabakalar ile sonlandırmış bulunmaktayız. Akademi olarak günlük ve geçici başarılardan daha çok Konyaspor’un geleceğini sağlam temeller üzerine kurmak geleceğe her anlamda yatırım yapmak en önemli hedefimizdir. Son dönemlerde yakalanan başarılar sistemli ve programlı çalışmaların sonucunda alınmıştır.

Son dönemlerde;•Konyaspor A takımımıza ve pilot takımımıza kazandırdığımız futbolcularımız,Konyaspor: Ahmet Çolak, ErdonDaci, Ali Karakaya. Anadolu Selçuk Spor: Ekrem Kayılıbal, Hazar Güntekin, Enes Akgün.

•Genç Milli Takımların farklı yaş guruplarına davet edilen oyuncularımız: Ahmet Çolak (U18 Milli Takımımız), Ali Karakaya (U17 Milli Takımımız), Abdülsamet Kaya, Hüseyin Biber, İzzet Karaboğa (U16 Milli Takımımız), Ahmet Karademir, Diyar Arslan (U15 Milli Takımımız), Ali Mert Yeni, Buğra Yıldırım, Ozan Özşen, Emre Kutlu, Muhammed Furkan Başak, Mevlana Halis Erdoğdu (U14 Milli Takımımız).

YENİ BİRİMLER OLUŞTURULDU

• Atletik performans ekibi oluşturularak, sporcularımızın gelişmeleri ve takibi için verileri kayıt altına alınarak tüm testlerinin ve ölçümlerinin yapılması (Yo-Yo Testi, GPS ile koşu mesafeleri, Yağ Ölçümleri, Sürat Testi, Maksimal Kuvvet Testleri).

• Atletik Performans Birimi, Analiz Birimi, Kaleci Departmanı, Sosyal Projeler Birimi, Scout Ekibi, Psk. Dnş. Rhb. Birimi, Sağlık Birimi.

•ELİT Akademi Liginde yakalanması zor olan şampiyonluklarımız ve başarılarımız, U14 ve U16 da gurup şampiyonluğu Türkiye 4. ve 5.liği).

•Türkiye Finalleri’nde son 8 takım arasına kalarak Konyaspor Akademisi’ni Türkiye’de marka akademiler arasında olmasını sağlamamız.

•İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediğimiz Okul Kulüp İşbirliği Projemiz ve Okul seçmelerinde merkezde 220 okulda yetenek taraması projemiz.

•Mevlana Turnuvası’na Elit Kulüpler davet edilerek turnuvamızın Türkiye’de marka olmasını sağlamamız ve milli takım antrenörleri tarafından yakından takip edilmesini sağlamak.

•Kulübümüze hizmet etmiş, vefat eden kişiler adına vefa örneği göstererek turnuvalarımıza isimlerinin verilerek düzenlenmesi.

•Takımlarımızın sezon başı ve devre arası kampları, akademi takımlarımızın ise kamp dönemlerinde yabancı takımlar ile hazırlık maçları oynayarak sporcularımızın gelişimlerinin sağlanması.

•Amatör takımlar ve pilot takımlarımız ile oyuncu geçişlerinin sağlanması aynı zamanda amatör takımlara maddi yardım ve malzeme yardımının yapılması.

•Akademiler arasında Türkiye’de ilk kez yapılacak olan Kaleci Okulu projemizin hayata geçirilmesi.

•Konyaspor Futbol Okullarını Türkiye’de çeşitli bölgelerde faaliyet göstermesini sağlamamız(Denizli, Uşak, İzmir, Burdur, Mersin, Karaman, Mut ve Konya merkezde ve ilçelerde ise 15 okulun faaliyete geçirilmesi).

•Konyaspor futbol okullarında ilk defa ailelerinde katılımı ile düzenlenen kış ve yaz kampları.

•Tüm yaş guruplarımızın, ulaşım, konaklama, malzeme, beslenme vb. iaşe giderlerimiz kaliteli bir seviyeye getirilerek kulübümüz ve akademimizi kurumsal bir yapıya dönüştürülmesinin sağlanması.

•Sosyal projelerimiz ile önemli gün ve haftalarda çeşitli programlara katılarak sporcularımızın sosyal sorumluluklarının artmasının sağlanması.

•Minik yaş guruplarımızda Özel turnuvalara katılarak sporcularımızın maç tecrübelerinin artmasını sağlamak yemek, ulaşım, otel alışkanlıklarının düzeli bir şekilde artmasını sağlamak.

Menajer Taner Ay, “Projelerimizin hayata geçmesinde ve edindiğimiz başarılarda akademimize her anlamda desteklerini esirgemeyen Konyaspor Başkanımız Sayın Hilmi Kulluk ve Yönetim Kurulumuza, Kulüp Müdürümüze, Kulüp Personelimize, sahada her şartlar altında çalışan antrenörlerimize, sporcularımıza, tüm personelimize ve bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz.Futbolun geleceğini şekillendirmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim