Daha önce kurulan ancak bir türlü faaliyete geçmeyen Konyaspor A. Ş. Konya Store’un kulübe devri sonrasında faaliyete geçebilir

Atiker Konyaspor’da köklü değişiklikler ardı ardına geliyor. Yıllardır camianın kanayan yarası konumunda olan sorunların çözümü için harekete geçen yönetim, ilk olarak gündeme Konya Store konusunu aldı. Eski yöneticilerden Abdullah Şanlı’nın mülkiyetinde olan ve yılan hikayesine dönen Konya Store’un kulübe devredilmesi sırasında, yıllardır camianın hayali olan bir başka konu da gündeme geldi.

KONYASPOR A. Ş. HAYATA GEÇİYOR

İddiaya göre Konya Store’un devri konusunda ilk olarak mevcut şirketin her şeyi ile kulübe devri konuşuldu. Ancak dedikodulara mahal vermemek adına farklı bir şirket üzerinden Konya Store’un kulübe devredilmesi kararlaştırıldı. İşte tam bu noktada doğan yeni şirket ihtiyacı akıllara Konyaspor A.Ş.’yi getirdi. Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk, daha önce eski yönetimlerce kurulan ancak herhangi bir faaliyeti bulunmayan Konyaspor A. Ş.’yi, Konya Store’un devri için kullanmaya karar verdi.

ŞİRKETLEŞMENİN İLK ADIMI

Konya Store’un Konyaspor A.Ş.’ye devredilebilmesi için önümüzdeki günlerde Konyaspor A.Ş.’de bir genel kurul yapılacak ve şirketin yönetimi Konyaspor yönetiminden yeniden oluşturulacak. Bu işlemin ardından anlaşma şartlarına göre Konya Store, Konyaspor A. Ş. üzerinden kulübe devredilecek. Ve bu hamle de Konyaspor’un şirketleşmesi ve profesyonelleşmesi adına ilk adım olacak.

ŞİRKETLEŞME NEDEN ÖNEMLİ?

Uzun yıllardır Konyaspor’un gündeminde olan şirketleşme Türk futbolunun da sorunlarından biri. Profesyonel ve şeffaf bir yönetim anlayışı açısından çok kritik bir nokta olarak görülen şirketleşmeyi önemli kulüpler yıllar önce uyguladı. Konyaspor açısından futbol takımı Konyaspor A.Ş.’ye devredilirse bu hamle tamamlanmış olacak. Konyaspor A.Ş’nin faaliyete geçmesinin ardından ticari ve sportif faaliyetlerin şirkete aktarılması sürecin ikinci adımı olarak görülüyor.

OLMASI GEREKENE 1 KALA!

Konyaspor yönetiminin şirketleşme ihtiyacına yönelik adımlar atması yapısal sorunlardan bir diğerini akla getirdi. Önceki yönetimin kendi devamlılığını sağlamak adına değiştirdiği delege yapısı da düzeltilirse, Konyaspor önemli yapısal reformlara imza atmış olacak. Delege yapısının ıslahı ile adil bir seçim ortamı oluşurken, şirketleşme ile de denetlenebilir, şeffaf ve profesyonel bir yapı hayata geçecek. Hilmi Kulluk yönetimi genel kuruldan önce yaptığı açıklamada delege yapısını düzeltileceğinin sözünü vermişti.

YUNUS ALTINBEYAZ

Editör: TE Bilişim