Hafta sonu iç sahada ağırladığı Finalspor’u son saniye basketi ile geçen Konyaspor Basket, hafta içi mesaisinde bugün deplasmanda Manisa Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak. Muradiye Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 18.00’de başlayacak

Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde (TBL) 9. hafta maçları bugün oynanacak. Geçen hafta Finalspor’u son saniye basketi ile deviren ve Süper Lig’e çıkma mücadelesi veren temsilcimiz Konyaspor Basket, deplasmanda play-off adaylarından Manisa Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak. Muradiye Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 18.00’de başlayacak.

DEV KARTALLAR’DA MORALLER YERİNDE

Pazartesi günü Manisa’ya giderek hazırlıklarını burada sürdüren yeşil-beyazlı ekipte maç öncesi moraller yerinde. Son 5 maçta sadece lider Balıkesir Büyükşehir Belediyespor karşısında mağlup olan Konyaspor Basket, zorlu deplasmanda kazanarak çıkışını sürdürmek amacında. Dev Kartal, şu ana kadar oynadığı 8 maçta 5 galibiyet ve 3 yenilgi alarak haftaya averajla 7. sırada girdi. Temsilcimizde geçtiğimiz hafta iç sahada oynanan Finalspor maçında forma giyemeyen deneyimli pivot Bora Hun Paçun, bu maçta da takımdaki yerini alamayacak. Finalspor maçının son anlarında sakatlanan kaptan Mehmet Özdoğan’ın ise durumu maç saatinde netleşecek.

RAKİPTE HEDEF PLAY-OFF

Sezona yeni bir yapılanma ile giren Manisa ekibi, şu ana kadar oynadığı 8 maçta 4 galibiyet ve 4 yenilgi aldı. Hedefini play-off olarak belirleyen ev sahibi ekipte Amerikalı oyun kurucu Isiah Umipig, Özgür Şahin, Alican Güney ve Cenk Şekeroğlu takımın en tehlikeli isimleri olarak göze çarpıyor.

GEÇEN SEZON MANİSA EKİBİ KAZANDI

Manisa Muradiye Spor Salonu’nda bugün saat 18.00’de başlayacak zorlu mücadelede Tahsin Kuzu, Uygar Kurt, Candemir Tabak hakem üçlüsü düdük çalacak. Karşılaşma TBF TV’nin YouTube adresinden canlı olarak yayınlanacak. Öte yandan iki takım arasında geçen sezon oynanan 2 maçı da Manisa Büyükşehir Belediyespor kazandı.

SAMSUN MAÇI PAZAR GÜNÜNE ALINDI

Bugün deplasmanda Manisa Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak Konyaspor Basketbol’da bir yandan da 10. Haftada oynanacak Samsunspor maçının planlaması yapılıyor. Yeşil Beyazlılar daha önce Cumartesi günü oynanacağı açıklanan maçın Pazar gününe alınması için federasyona başvuruda bulundu. TBF Konyaspor’un başvurusu kabul etti. Gün değişikliğinde futbolda Konyaspor’un 8 Aralık Pazar günü saat 14.00’de Gaziantep FK ile sahasında oynayacağı karşılaşma etkili oldu. Futbol maçından çıkacak yeşil-beyazlı taraftarların salona geçerek takıma destek olması ve mücadeleyi takımın coşku bir atmosferde oynaması hedeflendi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim