BEKO Basketbol ligine yükselebilmek için son dört takım arasına kalan ve çalışmalarını aralıksız sürdüren Torku Selçuk Üniversitesi’nde tek hedef 1.lig. Kulüp Başkan yardımcısı Okay Tınkır ile İbrahim Çınar Konya’nın başarıya inandığını söyleyerek; “Şimdi destek ve dua zamanı” dediler.
Torku Selçuk Üniversitesi Final-Four’un İstanbul ayağı için çalışmalarını Baş Antrenör Halil Üner nezaretinde günde çift çalışma ile sürdürürken kulüp yönetimi de başarı için adeta şehir ile kenetlendiler. Sarı-mavililerin Kulüp Başkan Yardımcıları Okay Tınkır ile İbrahim Çınar bu sezon Konya iş dünyası ile örnek bir birliktelik sergilediklerinin altını çizerek; “Bu takımın başarılı olacağına önce kendimiz inandık. Daha sonra teknik heyetimiz ve sporcularımız ardından taraftarlarımız en sonunda da Konya olarak tek yumruk olduk ve bu işe baş koyduk. Önce İstanbul’da birbirinden zorlu maçlar oynayacağız. Ardından bu karşılaşmaların rövanşı olarak Eskişehir’de ikinci karşılaşmaları yapacağız. Hedefimiz İstanbul’da kazanacağımız maçlarla Eskişehir’e rahat gitmek dahası Konya olarak Eskişehir’e akmak. Biz buna inanarak dualarla ve en az hata yapan kulüp olarak ulaşacağımıza inanıyoruz” dediler.
Öte yandan sarı-mavililer Final-Four hazırlıklarını büyük bir moralle sürdürüyor. Grubun favori takımlarından TED Kolejliler’i saf dışı bırakarak yoluna devam eden temsilcimizde Baş Antrenör Halil Üner, bu takımın mutlaka BEKO Basketbol ligine çıkması gerektiğinin altını çizerek; “Konya’da ki inanılmaz basketbol potansiyeli yaşanmadan bilinmez. Buraya şimdiye kadar hep rakip takımlarının antrenörü olarak gelir ve giderdim. Konya seyircisi gerçekten rakiplerini sindiren müthiş bir topluluk. Şimdi her şey bitmiş değil. En zorlu ve kritik döneme girdik. Bu işin şakası yok. Finalden çıkan ilk takım olmak istiyoruz. Hazırlıklarımızı da buna göre yapıyoruz dedi” dedi.
Belirlenen Final-Four programına göre çeyrek final maçlarında rakiplerini devre dışı bırakarak isimlerini finale yazdırmayı başaran temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi ile birlikte Hacettepe Üniversitesi, Genç Banvitliler ve Kepez Belediyesi takımları bu kez dörtlü finalde iki kez karşı karşıya gelecekler. Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından aylar öncesinden yapılan açıklamada final maçlarının birinci bölümü Eskişehir de ikincisi bölümü ise İstanbul’da yapılacaktı. Ancak 29-30 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde Eskişehir’de yapılacak olan ilk dörtlü final karşılaşmalarının olduğu tarihlerde Eskişehir de otel sıkıntısının ortaya çıkması üzerine Basketbol Federasyonu aynı tarihlerde Eskişehir’de oynanacak olan müsabakaları İstanbul’a aldı.
Editör: TE Bilişim