TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden temsilcimiz 1922 Konyaspor, ikinci yarıda gösterdiği muhteşem performansla ateş hattının üzerine çıktı. Yeşil-Beyazlılar, ikinci yarıda çıktığı 11 karşılaşmada 5 galibiyet 4 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Yavru Kartal, söz konusu maçlarda 19 puan topladı. İlk yarıya 14 puanla küme düşme hattında tamamlayan 1922 Konyaspor, İlk yarının bitmesiyle beraber radikal kararlar aldı. İlk yarıda alınan kötü sonuçlardan sonra teknik direktör Hakan Yavuz’la yolarını ayıran Yeşil-Beyazlılar, takımın başına Salih Eken’i getirmişti. Salih Eken’le iyi bir çıkış yakalayan Yavru Kartal, aldığı olumlu sonuçlar neticesinde ateş hattını üzerine çıkarak 13. basamağa kadar yükseldi. Koronavirüs ve takımın genel performansı hakkında açıklamalara bulunan 1922 Konyaspor’un başarılı stoperi Seydi Kayasoy, “Herkesin evde kalmasını kendini izole etmesini ve acil işleri olmadıkça evde kalmaları herkes için sağlıklı bir durum. İnsan sağlığı her şeyden önemli. Sağlık Bakanımız ve uzmanlarımız gerekeni söylüyor. Gerekeni yapmalıyız. Liglerin koronavirüs sebebiyle ertelenmesinin ardından karantina dönemini hocalarımız bize gönderdiği programlar eşliğinde çalışmalarımız bireysel olarak sürdürdük. Kısıtlı imkanlar çerçevesinde vücudumuzu olabildiğince diri tuttuk.” dedi. 

HERKES BİRBİRİ İÇİN MÜCADELE EDİYOR

1922 Konyaspor’un ikinci yarıdaki çıkışı hakkında konuşan Seydi Kayasoy, şunları söyledi: “Gelişimimizde herkesin emeği var. Başkanımızdan olsun teknik ekibimize kadar herkes bizim için çalışıyor. Bizler için en iyisini istiyorlar. Biz de sahaya karakter koyuyoruz. Bu da performansımızı etkiliyor ve olumlu sonuçlar alıyoruz. İkinci yarı bambaşka bir performans sahaya yansıttık. Takımdaki herkes birbiri için mücadele ediyor. Bu da doğal olarak hem kişisel performanslara hem de takım performansına olumlu bir şekilde yansıyor.”

BOY AVANTAJIMI KULLANIYORUM

Defans hattında görev yapan Seydi Kayasoy, attığı gollerle de göze çarpıyor. Başarılı futbolcu takımın savunma planında önemli görev üstlenirken, duran toplarda da boy avantajını kullanıyor. Seydi Kayasoy, ‘Savunma görevinin dışında takıma gol katkısı da veriyorsun bunu nasıl değerlendirirsin’ şeklindeki soruya ise:  “Boy avantajımı duran toplarda etkili bir şekilde kullanıyorum. Bu da takıma gol katkısı olarak yansıyor. Takım olarak da zaten duran toplara çalışıyoruz. Kim nereye koşacak. Kim nerede duracak konusunda antrenmanlarda çalışıyoruz. Sonuç olarak da bunun meyvesini gol olarak geri alıyoruz.” yanıtını verdi.

KARAKTERİMİZİ YANSITTIK

İlk yarı 1922 Konyaspor’un sergilediği performans ve küme düşme hattında aldıkları bölümü de değerlendiren Seydi Kayasoy, “Bizim açımızdan beklenmedik bir performanstı. İlk yarı İtibariyle çok kötü sonuçlar elde ettik. Ardından çok çalıştık ve sahaya karakterimizi koyduk. Bu çıkışı hep beraber yakaladık. Gerek tesis çalışanlarımız, gerek başkanımız gerekse de teknik ekibimizle hep beraber iyi bir çıkış yakaladık. Nasıl bir kalitemizin olduğunu biliyorduk. Ancak ilk yarı bunu sahaya yansıtamadık. Sonrasında ise iyi bir devre arası kampı geçirerek ikinci yarıya başladık. Herkes kendi kalitesini sahaya yansıttı ve kendimizi bulduk.” dedi.

ÇEKİNMELERİNİ İSTEDİM

1922 Konyaspor’da başarılı bir sezon geçiren ve hedefini açıklayan Seydi Kayasoy, “Herkes yüzde yüzünü sahaya yansıtıyor gerek antrenmanlar olsun gerekse de maçlar olsun. Kişisel olarak konuşursam ben hep şunu istedim. Beni izlerken izleyicilere, takım arkadaşlarıma ve taraftarlarımıza zevk vermek. Ancak rakip oyuncular gözünden de benden çekinmelerini ve sert bir oyuncu profili yansıtmak.” dşye konuştu.

O FORMAYA LAYIK OLMAK İSTERİM

Gelecek planlamasından ve hedeflerinden bahseden başarılı stoper, “Önceliğim şu an için 1922 Konyaspor ancak fırsat doğarsa tabii ki de Konyaspor’da forma giymeyi çok isterim. Eğer Konyaspor’da forma giyme şansım olursa da orada kendimi geliştirerek Yeşil-Beyazlı formaya layık bir şekilde o formayı terletmek isterim.” dedi.

MAHALLEDE BAŞLADIM

Futbola başlama sürecinden de bahseden dev stoper, konuşmasına şöyle devam etti: “Futbola mahallede top oynayarak başladım. Başkanımız Altınordu’da göreve başlayınca Bucaspor’da oynayan herkesi Altınordu’ya aldı. Sonrasında ise Altınordu’ya transfer oldum. Altınordu’da kendimi geliştirdim. Ardından ilk profesyonelliğe geçişim 18 yaşında oldu. Altınordu ile ilk sezonumda TFF 1. Lig’de oynama şansı buldum. Ardından 6 aylık Kastamonuspor maceram oldu. Akabinde kalan yarım sezonu da Altınordu’nun pilot takımı olan Niğdespor’da geçirdim. Sezon başında ise 1922 Konyaspor’a transfer olarak kendi kariyerim açısından önemli ve doğru bir karar verdim.”

ŞÜKREDİYORUM

Futbol kariyeri hakkında da konuşan Seydi Kayasoy, “Belki daha erken şu anki bulunduğum konumda olabilirdim. Altınordu’da oynarken Niğdespor’a gitmek istemediğim için 6 ay kadro dışı kaldım. Ardından 1 senemin daha boşa gitmemesi için Niğdespor’a gittim. O, 6 aylık kadro dışı sürecim olmazsa şu an daha farklı şeyler olabilirdi. Ancak şu an böyle olduğu için de şükrediyorum. Belki o durumu geçirmeseydim şu an bulunduğum konumda olamazdım.” dedi.

KARARLI OLSUNLAR

Genç sporculara tavsiyelerde de bulunan 1922 Konyaspor’un stoperi Seydi Kayasoy, “Kararlı olmalarını söyleyebilirim. Ve yaptıkları iş de yüze yüzünü vererek çalışmalarını söyleyebilirim. Mesela duvarla paslaşırken bile nasıl olsa yapıyorum değil de daha iyi nasıl yapabilirim kendimi nasıl geliştirebilirim sorularının cevaplarına yoğunlaşmalarını isterim. Kendimden örnek verecek olursam antrenmanlarda yüzde yüzümü vermeye çalışan birisiyim en asit bir işte bile ciddiyetle çalışan birisiyim genç sporcularında öyle olmasını isterim. Kendilerini sadece futbola verip diğer sosyal hayatta ise kendilerini kısıtlamamalarını ve kendilerini her konuda geliştirmelerini söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

ÖRNEK ALDIĞIM OYUNCU YOK

Yavru Kartal’ın başarılı stoperi Seydi Kayasoy, ‘Örnek aldığın sporcuların var mı’ sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi: “Örnek aldığım bir futbolcu yok ama ben bütün sporcuları takip ediyorum. Kendi bölgemde oynayan tüm sporcuları takip ediyorum. Örneği Sergio Ramos’un duran toplardaki etkinliğini ve gol atma özelliğini, Mats Hummels’in topu oyuna nasıl soktuğunu geriden oyunu nasıl kurduğu konusunda bilgiler edinip kendimi geliştirmeye çalışıyorum. TFF 1. Lig’de maç izlesem bile kendi bölgemde oynayan futbolcuların reaksiyonlarını pozisyon alma biçimini yakından takip ederim.”

TARAFTARLAR EKSTRA GÜÇ

Taraftarlara konusunda da konuşan Seydi Kayasoy, “İlk yarı taraftarlarımızı üzdük bundan dolayı bize küsmüş olabilirler ancak ikinci yarıyla birlikte iyi oynuyoruz. Yanımızda olsunlar. Bize destek oluyorlar ancak her maçta onları göremiyoruz. Taraftarlar bizler için ekstra bir güç. Bizim için çok önemliler bizleri desteklemeye devam etsinler.” dedi.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim