Yeşil-beyazlı temsilcimiz Ankara Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşmayı kazanarak seriyi sürdürmek istiyor. Zorlu maçın başlama saati 17:00

Spor Toto Basketbol Ligi temsilcimiz Torku Konyaspor Basketbol, ligin 5. haftasındaki 4. maçında Başkent ekibi Rönesans TED Ankara Kolejliler ile deplasmanda karşılaşacak. Ligin ilk haftasında evinde Gaziantep'e mağlup olan ve daha sonra oynadığı Fenerbahçe ile Uşak deviren Kartal, Kolejliler'i yenerek galibiyet serisini sürdürmek istiyor. TBF TV'den canlı olarak yayınlanacak olan karşılaşmayı, Erşan Kartal, İsmail Aydın, Semih Vural hakem üçlüsü yönetecek. Temsilcimiz Torku Konyaspor Basketbol'da tek hedef deplasmandan galibiyet ile dönmek.

KARTAL EKSİKLERİNİ GİDERİYOR

Sezon başında çok düşük bir bütçe ile takım kuran Torku Konyaspor Basketbol haftalar ilerledikçe takım içindeki eksiklerini gideriyor. Ligin ilk haftasında evinde Royal Halı Gaziantep'e son periyotta kaybeden Dev Kartal, üçüncü haftada konuk olduğu Fenerbahçe'yi de son periyotta oynadığı mükemmel oyun ile mağlup etmişti. Ligde haftalar ilerledikçe uyum sorunun çözen Kartal, ilerleyen maçlar için umut saçıyor. Bugün deplasmanda Rönesans TED Ankara Kolejliler ile karşılaşacak olan Torku Konyaspor Basketbol, bu maçı da kazanarak seriyi sürdürmek ve moralleri en üst seviyeye çıkarmak istiyor.

10 MAÇ 7 GALİBİYET

Temsilcimiz Torku Konyaspor Basketbol'un ligde 10 kez karşılaştığı Rönesans TED Ankara Kolejliler'e karşı üstünlüğü bulunuyor. Yeşil-beyazlılar oynanan 10 maçta 7 galibiyet alırken, sadece 3 kez mağlup oldu. Öte yandan temsilcimiz Konyaspor, ligde oynadığı 3 maç sonunda 2 galibiyet 1 mağlubiyet alarak 1 maç eksiği ve 5 puanla 7. sırada bulunuyor. Dev Kartal'ın oynadığı 3 maçta Clay Tucker attığı 47 sayı ile takımdaki liderliğini sürdürüyor. Takımda Tyrone Brazelton asist lideri olurken, Sean Williams ribauntlardaki üstünlüğünü devam ettiriyor.  

RAKİP 4 MAÇTA 1 KEZ KAZANDI

Yeşil-beyazlıların bugünkü rakibi Rönesans TED Ankara Kolejliler ligde oynadığı 4 maçta Akın Çorap Yeşil Giresun Belediye karşısında tek galibiyetini elde etti. Puan cetvelinde dokuzuncu sırada yer alan Ankara temsilcisinde Marko Tomas 16 sayı, Frank Elegar 7.75 ribaund-1.5 blok, Kalin Lucas ise 6.5 asist ortalamaları ile mücadele etti. Geride kalan 4 maç sonunda ortalama 79 sayı üretirken potasında 86.25 sayı gördü ve 31 ribaund, 15 asist, 2.5 blok ortalamaları tutturdu. TED Kolejliler ligde Fenerbahçe, Muratbey Uşak Sportif ve Darüşşafaka Doğuş'a mağlup oldu.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim