Konyaspor’un transfer cezası aldığı dönemde altyapıdan A takıma çıkan ve genç yaşına rağmen 1. Lig’de sezon boyunca başarılı bir performans ortaya koyan tecrübeli oyuncu, son dönemde çok fazla forma şansı bulamamıştı. Aykut Kocaman döneminde Ali Turan ve Vukovic’in arkasında yedek bekleyen Selim Ay, bu sezon geçtiğimiz dönemlere göre daha fazla forma şansı buldu. Selim Ay, önündeki oyuncuların cezalı ve sakat olduğu dönemlerde verilen şansı iyi değerlendirerek formayı kaptı. Tecrübeli savunmacı bu sezon 13 maçta forma giydi.

TAVŞANLI’DAN SHAKHTAR’A

Konyaspor’un transfer cezası aldığı dönemde altyapıdan birçok genç oyuncu ile A takıma çıkan ve burada gösterdiği performans ile yeşil beyazlı takımın vazgeçilmezleri arasında yer alan Selim Ay, Anadolu Kartalı’nın en kötü günlerinde takımda yer alarak büyük emek vermişti. Konyaspor’un 1. Lig’deki en kritik maçlarından biri olan Tavşanlı Linyitspor maçında da forma giyen Ay, yakalanan başarının ardından Avrupa Ligi’nde oynanan Shakhtar Donetsk mücadelesine kaptan olarak çıkmanın gurunu yaşamıştı. 

FORMASINA YENİDEN KAVUŞTU

Süper Lig döneminde forma şansı bulmakta zorlanan Selim Ay bu sezon sabrının karşılığını aldı. Ligin ilk haftalarında yedek bekleyen futbolcu, Yeni Malatyaspor maçında Petar Filipovic’in sakatlanmasından sonra forma şansı yakaladı. Oynadığı maçlarda iyi performans sergileyen Selim Ay, Filipovic’in sezonu kapatmasının ardından  kadronun değişilmezi haline geldi. Galatasaray ve Kayserispor maçlarına ilk 11’de başlayan tecrübeli defans oyuncusu performansı ile Sergen Yalçın’ın da takdirini topladı.. Özellikle 2-0 kazanılan Kayserispor maçının ardından Sergen Yalçın’ın, Selim Ay’ı çok beğendiği ve soyunma odasında oyuncuyu tebrik ettiği öğrenildi. Ali Çamdalı’nın takımdan ayrılmasından sonra ikinci kaptan olan Selim Ay, ligde oynanacak olan kritik maçlarda Konyaspor’un saha içindeki en önemli isimlerinden biri olacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim