Selçuklu Belediyesi’nin 2014 yılında faaliyete geçirdiği Beyhekim Yüzme Havuzu, büyük rağbet görüyor. Yüzme bilmeyen vatandaşlara ücretsiz yüzme kursunun verildiği tesislerde minik öğrenciler de yüzme eğitimi alıyor. Beyhekim Yüzme Havuzu’nda ayrıca hamam, sauna, buhar odası ve fitness hizmetleri de veriliyor. Vatandaşlar, bu tür hizmetlerden oldukça memnun olduklarını ifade ediyor

Yaptığı tesisler ile Türkiye’ye örnek olan Selçuklu Belediyesi, son dönemde vatandaşların yoğun talebi olan yüzme branşına da önem veriyor. İlçenin farklı bölgelerine yüzme havuzu inşa eden belediye, bu tesislerde vatandaşlara ve öğrencilere ücretsiz yüzme kursları da veriyor. Beyhekim Yüzme Havuzu’nda kullanılan havuzun günlük, haftalık ve aylık kontrolleri yapılırken, temiz ve hijyenik alanlarda spor yapma imkanı sağlanıyor. Tesislerden, öğrenciler dışından 500’ün üzerinde üye faydalanıyor.

5 YILDIR FAALİYET GÖSTERİYOR

Selçuklu Belediyesi’nin 2014 yılında hizmete soktuğu Beyhekim Yüzme Havuzu, açıldığı günden bu yana binlerce vatandaşa hizmet verdi. Tesislerde yüzme, fitness, hamam, sauna ve buhar odası gibi faaliyetler bulunuyor. Selçuklu Toki Konutları içinde yer alan tesisleri, o bölgede bulunan diğer mahallelerden de olmak üzere birçok vatandaş kullanıyor. 

500’DEN FAZLA ÜYE YARARLANIYOR

Selçuklu Belediyesi Beyhekim Yüzme Havuzu, öğrenciler dışında 500’den fazla üyeye hizmet veriyor. Pazartesi günleri dışında haftanın 6 günü açık olan tesislerden bayanlar ve erkekler farklı seanslarda hizmet alıyor. Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri sabah seanslarında bayanlar, akşam seansında erkek üyeler tesisi kullanıyor. Tesisler, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri ise sabah erkek üyeler, akşam bayan üyelerin kullanımına açılıyor. Beyhekim Yüzme Havuzu’nun diğer seanslarında ise öğrenciler eğitim görüyor.

ÜCRETSİZ YÜZME EĞİTİMİ VERİLİYOR

Vatandaşlar Beyhekim Yüzme Havuzu’na cüzi bir miktar ödeyerek üye olabiliyor. Üye olanlar yüzme, fitness, sauna ve buhar odası gibi birçok faaliyetten faydalanırken, yüzme bilmeyenlere ise ücretsiz olarak yüzme eğitimi veriliyor. Antrenörler tarafından verilen eğitim sonunda her ay 60’tan fazla üye yüzme öğreniyor. Uygun şartlarda spor yapan üyeler ücretsiz olarak verilen eğitimlerden oldukça memnun olduklarını ifade ediyor.

ORTAK PROJE İLE ÖĞRENCİLERE YÜZME KURSU

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Selçuklu Belediyesi’nin ortak olarak yürüttüğü 3.sınıf öğrencilerinin ücretsiz olarak yüzme öğrenmesinin amaçlandığı projenin uygulama yerlerinden bir tanesi de Beyhekim Yüzme Havuzu. Tesislerden normal üyelerin seanslarından ayrı olarak 3.sınıf öğrencileri buraya gelerek ücretsiz olarak yüzme öğreniyor. Antrenörler eşliğinde havuzlarda eğitim alan minik öğrenciler aynı zamanda eğlenceli dakikalar geçiyor. Tesislerde bulunan antrenörler, eğitim gören öğrenciler ile yakından ilgilenerek yapılan faaliyetler hakkında bilgi de veriyor.

YAZ VE KIŞ SPOR OKULLARI FAALİYETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Küçük yaştaki çocukların spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını amaçlayan Selçuklu Belediyesi, yaptığı tesisler ile 7’den 70’e herkesi spora yönlendiriyor. Belediyenin bu konudaki en önemli faaliyetlerinden bir tanesi yaz ve kış spor okulları. Spor okullarında binlerce öğrenci istediği branşta spor eğitimi alıyor. Okullarda en çok rağbet gören branş ise yüzme olarak dikkat çekiyor. Eğitimlerin bir kısmı Beyhekim Yüzme Havuzu’nda verilirken, 6-14 yaş arası minikler burada yüzme öğreniyor.

ÖĞRENCİLERE İNDİRİMLİ FİYAT UYGULAMASI

Selçuklu Belediyesi’nin hizmete sunduğu Beyhekim Yüzme Havuzu’ndan vatandaşlar uygun fiyatlar karşılığında hizmet alıyor. Bunun dışından tesislerden öğrenciler, şehit yakınları, gaziler ve 65 yaş üstü vatandaşlara yüzde 50 indirim uygulanıyor. Özellikle öğrencilerin uygun fiyatlar karşılığında tesislerden faydalanması vatandaşların da takdirini topluyor.

HAVUZLARDA HER GÜN 3 DEFA KONTROL

Selçuklu Belediyesi tesislerinden en önemli konulardan biri olan insan sağlığı, Beyhekim’de her gün kontrol ediliyor. Beyhekim Yüzme Havuzu’nun her gün 3 defa insan sağlığına uygunluğu kontrol edilirken, her ay Halk Sağlık Müdürlüğü, Koski ve Beyhekim Yüzme Havuzu’na ait laboratuarda havuz suyunun mikroskobik ve kimyasal değerlerinin kontrolünü yapılıyor. Havuzdan alınan sonuçlar uzmanlar tarafından incelenerek yetkililer bilgilendiriliyor.

17 KİŞİ HİZMET VERİYOR

3.sınıf öğrencilerine özel projeye, yaz ve kış spor okullarına, aynı zamanda vatandaşlara hizmet veren Beyhekim Yüzme Havuzu’nda 17 personel çalışıyor. Tesiste 2 bayan 2 erkek 3. kademe belgeye sahip yüzme antrenörü, 1 erkek 1 bayan 3. kademe fitness antrenörü, 2 danışma personeli, 6 temizlik personeli, 1 su operatörü, 1 laborant ve 1 tesis müdürü olmak üzere 17 kişi hizmet veriyor.

VATANDAŞLAR HİZMETTEN MEMNUN

İlçeye yapılan tesisler ile herkese spor yapma imkanı sunan Selçuklu Belediyesi’nin Selçuklu Toki bölgesinde faaliyet gösteren Beyhekim Yüzme Havuzu’ndan hizmet alan vatandaşlar oldukça memnun. Bütün üyeler tesislerin temiz olmasına dikkat çekerken, antrenörlerin yakın ilgisi de üyeleri memnun ediyor. Öte yandan ücretsiz olarak verilen yüzme eğitimi herkesin takdirini topluyor. Tesisleri kullanan vatandaşlar Selçuklu’da oturmanın ayrıcalığını yaşadıklarını ifade ediyor.

TESİSLERİMİZE HERKESİ BEKLİYORUZ

Beyhekim Yüzme Havuzu Tesis Müdürü Akif Fidan, Konya Yenigün Gazetesi’ne yaptığı açıklamalarda herkesi spor yapmaya ve yüzme öğrenmeye davet ettiklerini ifade etti. Fidan, “Beyhekim Yüzme Havuzu 2014 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Hem öğrencilere hem de diğer üyelerimize sağlıklı yaşam sunabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ücretsiz yüzme kurslarımız mevcut. Herkesi tesisimize spor yapmaya davet ediyoruz” dedi.

MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim