Ligin ikinci yarısında oynadığı 3 maçı da kazanan mavi beyazlılar bu süreçte en önemli katkıyı William Lee Daniels ve İzzet Türkyılmaz’dan aldı. 20.hafta sonunda 14 galibiyetle 5.sırada bulunan mavi beyazlılarda ilk 5 oyuncularının başarılı istatistikleri göze çarpıyor. Temsilcimizin Amerikalı forveti William Lee Daniels 21.3 sayı ortalaması ile ligde bu alanda 2.sırada yer alıyor. Bu sezon toplam 20 maçta görev alan oyuncu 427 sayı üreterek takımına katkı sağladı. Ligde sayı lideri ise, son sırada bulunan Yalova Belediye’nin yıldız oyuncusu Anthony Markel. Markel, 20 maçta 453 sayı üretti. 

İZZET 20 MAÇTA 35 BLOK YAPTI

Hücumda harikalar yaratan İzzet Türkyılmaz’ın savunma yönü de göze çarpıyor. Başarılı forvet, maç başına 8.15 ribaunt ile ligde 11.sırada yer alırken, 1.75 blok ortalaması yakalayarak ligde bu alanda kendisine 2.sırada yer buldu. İzzet bu sezon oynadığı 20 karşılaşmada 35 blok yaptı. Tecrübeli oyuncu bu alanda OGM Ormansporlu oyuncu Hasan Rizvic’i takip ediyor.

SELÇUKLU’NUN KONUĞU ORMANSPOR

Temsilcimizin oyun kurucu pozisyonlarında yer alan Fırat Töz maç başına 2.7 asist, Sertay Gürsu ise maç başına 1.2 asist ortalamalarını yakaladı. Skorer Gard pozisyonunda görev alan Hırvat oyuncu Fran Pilevic ise maç başına 15.4 sayı 2.5 asist ve 3.7 ribaunt ortalamaları ile mücadele ediyor. Kendi sahasında oynadığı 9 maçta 7 galibiyet ve 2 mağlubiyet alan temsilcimiz Selçuklu Belediyespor ligin 21. haftasında OGM Orman Gençlikspor’u konuk edecek. 11 Şubat Pazar günü oynanacak mücadele saat 16.00’da başlayacak. 

VEYSEL KOÇ

Editör: TE Bilişim