Türkiye Basketbol 1. Lig’de Play – Off’a avantajlı bir şekilde katılmak isteyen Selçuklu Belediyespor’un çıkışı sürüyor. Lig’de 2. sıraya kadar yükselen Selçuklu Kartalları, ligin ikinci yarısına müthiş bir başlangıç yaptı. Mavi beyazlı takımın yıldız oyuncuları ise bu periyotta büyük efor sarf etti

Son olarak Antalyaspor’u iç sahada mağlup eden Selçuklu Belediyespor, ligin ikinci devresinde oynadığı 11 maçta 10 galibiyet aldı. Samsun Belediyespor deplasmanında galibiyet ile başlayan ikinci devrede Selçuklu, art arda aldığı galibiyetler ile üst sıralara doğru tırmandı. Son mağlubiyetini iç sahada OGM Orman Gençlikspor karşısında alan mavi beyazlılar, daha sonra oynadığı 7 maçtan da galibiyet ile ayrıldı. Play – Off potasında yer alan ve ligin güçlü ekiplerinden olan Afyon Belediyespor’a karşı alınan farklı galibiyet, Serkan Erdoğan’ın öğrencilerinin kendilerine olan güvenini arttırdı. 

RAKİPLERİNİ DEVİRMEYİ BAŞARDI

Ligin özellikle son 3 haftasında Play – Off potasında yer alan 3 takımla karşılaşan Selçuklu Belediyespor, ilk olarak Akhisar Belediyespor ile deplasman karşılaştı. İç sahada kolay kolay kaybetmeyen bir takım görüntüsü veren Akhisar Belediyespor’u da deviren Selçuklu, daha sonra iç sahada Bahçeşehir Koleji ile karşılaştı. Lig’in dişli takımlarından olan Bahçeşehir’e karşı başa baş mücadele veren mavi beyazlılar bu mücadeleden zor da olsa galip ayrılmasını bildi. Son olarak yine iç sahada karşılaştığı Antalyaspor’u son çeyrekte deviren Selçuklu ligde de 2. sıraya kadar yükseldi. 

WİLL DANİELS’DAN 603 SAYI

Türkiye Basketbol 1. Lig’de lider Türk Telekom’un hemen ardından 2. sırada yer alan Selçuklu Belediyespor’un Amerikalı Forveti Will Daniels ligde toplam 603 sayı kaydetti. Lig’de en fazla sayıyı Ankara DSİ’nin Amerikalı Guard’ı Keifer J Sykes kaydetti. Will Daniels’dan 10 sayı daha fazla atan Keifer, çıktığı 27 maçta 613 sayı atma başarısını gösterdi. Selçuklu Kartalları’nın bir diğer yıldız ismi olan Fran Pilepic, özellikle son çeyreklerde gösterdiği performans ile göz kamaştırıyor. Maçın son anlarında dış şutlarda hata yapmayan Pilepic, son olarak Antalyaspor maçında 5/10 3’lük isabeti ile oynamıştı. Hırvat yıldız, ligde 15.7 sayı, 2.6 asist ve 3.4 ribaunt ortalamaları ile mücadele ediyor.

İZZET 242 RİBAUNT ALDI

Selçuklu Belediyespor’un yıldız ismi İzzet Türkyılmaz, hem hücumda hem savunmada yaptığı katkı ile göz dolduruyor. Mavi beyazlıların son olarak Antalyaspor galibiyetinde 16 sayı ve 15 ribaunt ile double double yapan İzzet, zorlu maçta alınan galibiyetin baş mimarlarından biri olmuştu. Yıldız oyuncu ligde çıktığı 28 maçta toplam 242 ribaunt alarak bu alanda ligde en fazla ribaunt alan 5. oyuncu konumunda yer alıyor. Savunmada da rakiplerine geçit vermeyen İzzet, 28 maç sonunda yaptığı 46 blok ile bu alanda ligin 2. sırasında yer alıyor. 

VEYSEL KOÇ

Editör: TE Bilişim