Devreye mağlubiyet ile giren mavi beyazlılar, bu maçı kazanarak yeniden çıkışa geçmek istiyor

Konya’nın basketboldaki temsilcisi Selçuklu Belediyespor, ilk devrenin son maçında alt sıralarda bulunan Petkim Spor’a mağlup olarak, ligdeki 6.yenilgisini aldı. Oynanan 17 maçta 11 galibiyet alan mavi beyazlılar, ligin ilk devresini 5.sırada tamamladı. Selçuklu Belediyespor’da ligin ilk devresinde en çok sayı atan isim William Daniels olurken, en çok blok yapan isim ise İzzet Türkyılmaz oldu. Amerikalı oyuncu Will, başarılı performansı ile Türkiye Basketbol 1. Lig’de en çok sayı atan ikinci oyuncu olma başarısını gösterdi.

TOPLAMDA 352 SAYI ATTI

Selçuklu Belediyespor’un Amerikalı oyuncusu William Daniels, ligde oynanan 17 maçın tamamında süre aldı. Bu süreçte iyi bir performans ortaya koyan 31 yaşındaki oyuncu, oynadığı 17 maçta 352 sayı attı. En fazla Antalyaspor maçında sahada kalan Will, bu maçta 27 sayı attı. Amerikalı oyuncu, bu başarısı ile ligde de en çok sayı atan oyuncular arasına girdi. Ligde 17 maçta 394 sayı atan Yalova Grup Belediye oyuncusu Anthony Markel bu kulvarda ligde olurken, William Daniels ikinci sırada kendisine yer buldu. Will 17 maçta 20,7 ortalama ile oynadı.

İZZET BLOKTA İKİNCİ SIRADA

Mavi beyazlı takımın tecrübeli ve başarılı oyuncusu İzzet Türkyılmaz, bu sezon 17 maçta da oynadı. Bu maçlardaki başarılı oyunu ile dikkat çeken ve takıma özgüven kazandıran Türkyılmaz, blokta takımının en başarılı ismi oldu. 17 maçta toplam 28 blok yapan 1990 doğumlu oyuncu 1,64’lük bir ortalama yakaladı. Türkiye Basketbol 1. Lig’de 16 maça çıkan OGM Ormanspor oyuncusu Hasan Rizvic, toplamda 31 blok yaparak ligde blok lideri oldu.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim