Türkiye Kick Boks Federasyonu faaliyet programında yer alan Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler Kick Boks Şampiyonası Elazığ’da düzenlendi. Yaklaşık 4000 sporcunun katıldığı şampiyona heyecanlı maçlara sahne oldu. Şampiyonaya 12 sporcusuyla katılan Selçuklu Belediyespor Kulübü toplamda 1 altın ve 3 bronz madalya alarak başarılı bir performans gösterdi. Yıldızlar Light Contact 60 kg da mücadele eden Büşra Güneş altın madalyanın sahibi olurken, Light Contact 57 kg da ise Furkan Kasalak bronz madalya kazandı.

Gençler Full Contact’ta mücadele eden Cemile Ayhan’da üçüncü olarak bronz madalya kazanmayı başardı. Büyükler Point Fighting kategorisinde ise Milli sporcu Zeynep Cankurt üçüncü oldu. Gençler Full Contact kategorisinde mücadele eden Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcusu Fatih Koçyiğit ise genel klasmanda en yüksek puanı toplayarak Milli Takım’a girmeye hak kazandı. Koçyiğit İtalya’da düzenlenecek olan Dünya Kick Boks Şampiyonasında Milli Takım için mücadele edecek.

MEVLÜT AKER SPOR OKULLARININ ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Şampiyonayı değerlendiren Selçuklu Belediyespor Kulübü Kick Boks Başantrenörü Mevlüt Aker, “Türkiye Şampiyonasına çok iyi hazırlandık. Toplamda 5 madalya kazandık. Sporcumuz Fatih Koçyiğit Milli takımla Dünya şampiyonasında mücadele edecek. Bunlar bizim için gurur verici şeyler. İnşallah Dünya Şampiyonasında Selçuklu Belediyespor’u ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir. Tüm sporcularımızı tebrik ediyorum hepsi gerçekten çok iyi mücadele etti. Şampiyonaya katılan sporcularımızın neredeyse tamamı Selçuklu Belediyespor Kulübü spor okullarından seçtiğimiz sporculardan oluşuyor. Burada spor okullarımızın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Selçuklu Belediyespor olarak çok iyi imkanlarda güzel işlere imza atıyoruz. Bize bu imkanları sunan ve her zaman destek olan Selçuklu Belediyesi ve Kulüp yönetimimize  teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim